Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Hyundai Staria

Πριν ένα μήνα, η Hyundai παρουσίασε ένα πολυμορφικό βγαλμένο από το μέλλον. Σήμερα, μας αποκαλύπτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Staria και ανακοινώνει πως θα έρθει στην Ευρώπη!

Το φουτουριστικό MPV εκτείνεται σε 5.253 χλστ. μήκους και διαθέτει ένα τεράστιο μεταξόνιο, της τάξης των 3.273 χλστ. Το πλάτος φτάνει στα 1.997 χλστ. και το ύψος στα 1.990 χλστ., ενώ η επαγγελματική έκδοση  πιάνει «στρογγυλά» τα 2 μέτρα. Σε αυτή, ο χώρος φόρτωσης είναι ατελείωτος, φτάνοντας τα 5.000 λίτρα! Σύμφωνα με τη Hyundai, χωράνε άνετα 3 παλέτες ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Στην επιβατική έκδοση τώρα, το εσωτερικό του Staria χωράει έως 11 επιβάτες.

Οι Κορεάτες χαρακτηρίζουν το αυτοκίνητο ως «εκλεπτυσμένο van», με την ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω και την προσοχή στο δείκτη NVH (Noise Vibration Harshness – θόρυβος, κραδασμοί, τραχύτητα) να αποτελούν τις καλύτερες αποδείξεις, σύμφωνα με τους ίδιους. Αρχικά είχε γνωστοποιηθεί πως το Staria θα κυκλοφορούσε μόνο στην εγχώρια αγορά, όμως η αποδοχή από το κοινό ήταν τέτοια, ώστε θα έρθει προς τα μέρη μας. Η ευρωπαϊκή έκδοση θα διαθέτει αποκλειστικά ένα μηχανικό σύνολο, στη μορφή του τετρακύλινδρου ντίζελ των 2.2 λίτρων με απόδοση 175 ίππων και 431 Nm ροπής. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου ή 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.  Σε άλλες αγορές, θα υπάρχει και η επιλογή ενός ατμοσφαιρικού V6 βενζινοκινητήρα 3.5 λίτρων, 270 ίππων.

Αναλόγως χώρας, θα υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του αυτοκινήτου. Από λιμουζίνα και ασθενοφόρα, μέχρι τουριστικές και eco friendly εκδόσεις, με τις τελευταίες -κατά πάσα πιθανότητα- να αφορούν κυψέλες υδρογόνου. Το κανονικό Staria θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στο δεύτερο μισό του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store