Το Hyundai Elantra N βγαίνει παγανιά (+video)

Η Hyundai βρίσκεται σε N αναβρασμό τον τελευταίο καιρό. Μετά την επιβεβαίωση για Tucson N 290 ίππων, το λανσάρισμα του -επίσης 290 ίππων- Sonata N Line και την ανανέωση/αναβάθμιση του i30 N, αλλά και το ηλεκτρικό πρωτότυπο RM20e των 820 ίππων και 960 Nm, έρχεται το Elantra N να προστεθεί στα «πυροτεχνήματα».

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές των νέων Hyundai i30 και i30 Fastback

Το μικρομεσαίο σεντάν έχει ήδη παρουσιαστεί σε έκδοση N Line, όμως τα πρωτότυπα που γυρνάνε στο Nurburgring δεν άφηναν αμφιβολία για την εξέλιξη κανονικότατης έκδοσης N. Η επιβεβαίωση ήρθε από το promo video των Κορεατών για το αγωνιστικό Elantra N TCR, στο τέλος του οποίου εμφανίζεται επίσημα το καμουφλαρισμένο σουλούπι του επερχόμενου Elantra N.

Εμφανισιακά προφανώς δεν τίθεται θέμα ταύτισης μεταξύ των δυο μοντέλων. Το αυτοκίνητο παραγωγής δεν θα έχει ούτε τα φαντασμαγορικά αεροδυναμικά βοηθήματα, ούτε τα θεόρατα φτερά και φουσκώματα. Αντ’ αυτού, μπορούμε να περιμένουμε κάτι στο στυλ του i30 Fastback N. Επιθετικό μοτίβο στους προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη, διπλές μπούκες, 19άρες ζάντες και ένα σεβαστό spoiler στην πόρτα του πορτμπαγκάζ.

Οι επιρροές από το i30 N συνεχίζονται και στο μηχανοστάσιο. Ο 2λιτρος T-GDI θα είναι παρών, με 275-280 ίππους να καταλήγουν στους εμπρός τροχούς. Μικρότερη έκδοση 250 ίππων δεν αποκλείεται, ενώ ακόμα πιο σίγουρη είναι η προσφορά του νέου 8τάχυτου DCT διπλού συμπλέκτη στο πλευρό του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου.

Δείτε ακόμα: Οι επιδόσεις του νέου Hyundai Tucson

Το Elantra N TCR θα είναι έτοιμο για τις πρώτες ομάδες, στο τέλος του 2020. Η πολιτική έκδοση θα αργήσει λίγο παραπάνω, ερχόμενη στο πρώτο τετράμηνο του 2021.

Get it on Google Play Download on the App Store