Η VW γιορτάζει με το νέο Golf R 333 Limited (+video)

Πριν 21 χρόνια έκανε την πρώτη του εμφάνιση το πρώτο VW, που ήταν ανώτερο σε επιδόσεις από το Golf GTI (εξαιρούνται κάποιες ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής): το R32. Με V6 μοτέρ, 240 άλογα, τετρακίνηση και 6άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Μια 20ετία μετά τα VW R έχουν φτάσει στα 333 άλογα, κινούνται από το 2009 μέσω του 2.0λιτρου τετρακύλινδρου τούρμπο και το DSG μετράει πια αισίως 7 σχέσεις.

Για να γιορτάσουν τα 21α γενέθλια των πιο σπορ μοντέλων τους, οι Γερμανοί θα παρουσιάσουν μια -μαντέψτε- ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του κορυφαίου Golf, ονόματι Golf R 333 Limited Edition. Όπως υπονοεί ο αριθμός στην ονομασία, η ισχύς ανέρχεται στα 333 άλογα και προέρχεται από το επίσης επετειακό Golf R 20 Years, που είχε παρουσιαστεί πέρσι για τον εορτασμό των 20 χρόνων VW R. Το Limited Edition είναι η ειδική έκδοση της…ειδικής έκδοσης, ντυμένο σε κίτρινο χρώμα και με τα αυτοκόλλητα «333» χαμηλά στις πόρτες να έλκουν τα βλέμματα. Οι 19άρες ζάντες Estoril και οι μπλε δαγκάνες πίσω από αυτές μεταφέρονται από το 20 Years, όπως και η εξάτμιση της Akrapovic.

Χάρις σε αυτή και τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου, ο 2.0λιτρος TSI κερδίζει 13 άλογα και φτάνει συνολικά στα 333 (αμετάβλητη η ροπή των 420 Nm). Ένας αριθμός που κατέστησε το R 20 Years ως το ισχυρότερο Golf παραγωγής στα 48 χρόνια καριέρας του! Διαφορετικό λογισμικό φέρει και το 7άρι DSG, με τους μηχανικούς της VW να έκαναν λόγο στο λανσάρισμα του μοντέλου για «πιο έντονη αίσθηση στις αλλαγές και ακόμα πιο απρόσκοπτη αίσθηση επιτάχυνσης». Νέα είναι και η λειτουργία «Emotional Start», που στέλνει τον κινητήρα στις 2.500 σ.α.λ. μόλις τον ενεργοποιήσει ο οδηγός. Το R-Performance Torque Vectoring είναι στάνταρ, όπως και οι έξτρα ρυθμίσεις στα Special και Drift Mode. Αρετές που κατά πάσα βεβαιότητα, μεταφέρονται αυτούσιες στο 333 Limited Edition.

Αμετάβλητες λογικά παραμένουν και οι επιδόσεις, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 4,6 δλ. και την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 270 χλμ./ώρα. Για την τιμή δεν υπάρχει πληροφορία, αλλά φθηνό το Golf R 333 Limited Edition δεν θα είναι καθότι το απλό 20 Years, ξεκινούσε στη Γερμανία λίγο κάτω από τις 60.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store