Νέο VW Golf R 20 Edition με 333 άλογα (+video)

Η VW γιορτάζει τα 20 χρόνια Golf R, που ξεκίνησαν το 2002 από το πρώτο R32, παρουσιάζοντας το 20 Edition των 333 ίππων. Αλλιώς, το ισχυρότερο Golf παραγωγής που έχει εμφανιστεί έως τώρα!

Το επετειακό R δεν ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, εκτός κι αν επιλεγεί το λευκό χρώμα για το αμάξωμα. Σε αυτή την περίπτωση οι 19άρες ζάντες βάφονται μπλε και θυμίζουν κάτι από τους αντίστοιχους χρωματικούς συνδυασμούς της Porsche 911 GT3 RS. Διαφορετικά, με το παραδοσιακό Leipzig Blue στο εξωτερικό, το φινίρισμα των τροχών είναι ένα εξίσου κλασικό gloss μαύρο. Θα πρέπει να είσαι παρατηρητικός και να δεις το «20» στη μεσαία κολώνα, ή να είναι βράδυ και να φωτίσει με τον ανάλογο αριθμό το οδόστρωμα το LED του καθρέπτη, ούτως ώστε να δεις τις έτερες διαφοροποιήσεις του 20 Edition – συν τη μεγαλύτερη αεροτομή, μέρος του πακέτου R-Performance.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι ακόμα λιγότερες και περιορίζονται στα απαραίτητα σήματα, με τα μπάκετ καθίσματα της Recaro και τις μπλε ραφές σε ταμπλό, πόρτες, λεβιέ και καθίσματα να συνθέτουν τη γνώριμη- για Golf R- εικόνα. Η ουσία του 20 Edition εξάλλου, κρύβεται κάτω από αμαξώματα και καμπίνες.

Χάρις στη εξάτμιση τιτανίου της Akrapovich και τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου, ο 2.0λιτρος TSI κερδίζει 13 άλογα και φτάνει συνολικά στα 333 (αμετάβλητη η ροπή των 420 Nm). Ένας αριθμός που καθιστά το R 20 Edition ως το ισχυρότερο Golf παραγωγής στα 48 χρόνια καριέρας του! Διαφορετικό λογισμικό φέρει και το 7άρι DSG, με τους μηχανικούς της VW να κάνουν λόγο για «πιο έντονη αίσθηση στις αλλαγές και ακόμα πιο απρόσκοπτη αίσθηση επιτάχυνσης». Νέα είναι και η λειτουργία «Emotional Start», που στέλνει τον κινητήρα στις 2.500 σ.α.λ. μόλις τον ενεργοποιήσει ο οδηγός. Το R-Performance Torque Vectoring είναι στάνταρ, όπως και οι έξτρα ρυθμίσεις στα Special και Drift Mode.

Οι Γερμανοί δεν ανακοινώνουν ούτε τιμές, ούτε αριθμό παραγωγής, αλλά ούτε και επιδόσεις. Αυτό που αναφέρουν είναι πως από το 2002, όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση το γράμμα «R» σε VW, έχουν κατασκευαστεί πάνω από 260.000 μοντέλα του είδους.

Get it on Google Play Download on the App Store