VW Golf R 526PS με 325 χλμ./ώρα στα σκοτάδια (+video)

Το VW Golf R κινείται πολύ δυναμικά στο χώρο της βελτίωσης, με αρκετά αυτοκίνητα να τοποθετούνται στην περιοχή των 500 και άνω ίππων. Οι προτάσεις της HGP συγκαταλέγονται στις ισχυρότερες του είδους, με το συγκεκριμένο να ακουμπά τα 530 άλογα και να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα στην autobahn!

Το εν λόγω Golf R MK8 έχει πλέον ένα 2ο στάδιο να τονώνει την απόδοση του 2.0 TSI, αποτελούμενο από νέο δίδυμο πολλαπλών εισαγωγής-εξαγωγής, επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο και μεγαλύτερο τούρμπο. Το σύστημα τετρακίνησης και το 7άρι DSG διαχειρίζονται πλέον 526 άλογα και 629 Nm ροπής, από 320 ίππους και 420 Nm του εργοστασίου, απολαμβάνοντας της συνδρομής coilover ανάρτησης από την KW, ελαστικά Pirelli P Zero γύρω από τις 19άρες ζάντες της OZ και κεραμικών δισκόφρενων 380 χλστ. μπροστά!

Αναβαθμίσεις απαραίτητες, προκειμένου να μετατρέπεται όλη αυτή η παραπάνω δύναμη σε αποτέλεσμα. Το Golf R της HGP δεν απογοητεύει, θυμίζοντας περισσότερο supercar παρά «πειραγμένο» hot hatch. Χαρακτηριστικά τα 7,53 δλ. που χρειάζεται για το 100-200 χλμ./ώρα. Πολύ περισσότερο, όμως, τα 325 χλμ./ώρα που εμφανίζει στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, μέσα στα σκοτάδια μάλιστα. Για να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα, βέβαια, χρειάζεται μια μικρή βοήθεια από την κλίση του οδοστρώματος, ωστόσο η σταθερότητα που επιδεικνύει σε ταχύτητες 300+ χλμ./ώρα δεν σταματά να εκπλήσσει σε καμιά στιγμή του video.

Get it on Google Play Download on the App Store