Το Nissan που αλλάζει χρώμα και υμνεί το Skyline R34

Η Nissan, μέσω Infiniti, λανσάρει ένα νέο χρώμα που όχι μόνο δεν περιορίζεται σε μια απόχρωση, αλλά ταυτόχρονα αποτίνει φόρο τιμής στο μυθικό Skyline R34. Το Black Opal Metallic προσφέρεται αποκλειστικά στο κορυφαίο Q50 Red Sport 400 και υπόσχεται να είναι τόσο σπάνιο, όσο ο πολύτιμος λίθος από τον οποίο βαφτίζεται (το οπάλιο).

Η νέα απόχρωση βασίζεται σε μια ιριδίζουσα βαφή, η οποία έχει για πρωταρχικό στόχο την ομοιότητα με το αξέχαστο Midnight Purple: ίσως το πιο σπάνιο και ιδιαίτερο χρώμα που φόρεσε ποτέ Skyline και σήμερα αποτελεί λόγο εκτίναξης της τιμής του R34, σε δημοπρασίες και λοιπά σχετικά events. Το Black Opal Metallic όμως δεν μένει εκεί, προσφέροντας συνολικά 4 διαφορετικές αποχρώσεις! Αναλόγως του πώς χτυπά ο ήλιος το αμάξωμα, το Q50 Red Sport (που μόνο κόκκινο δεν είναι εδώ) 400 αλλάζει από μαύρο σε πράσινο, μωβ, ή μπλε. Σε κάποιες περιπτώσεις δε, μπορεί να φαίνεται ακόμα και σαν τετραχρωμία! Να είναι δηλαδή μαύρο μπροστά, πράσινο δεξιά, μωβ αριστερά και μπλε στην οροφή.

Η πολύ «σπέσιαλ» φορεσιά του ιαπωνικού sport sedan συνοδεύεται από μαύρα σήματα, που χρησιμοποιούνται ώστε να μην αποσπάται το βλέμμα από τα χρώματα του αμαξώματος. Οι 19άρες ζάντες παραμένουν ανθρακί, έχοντας πίσω τους κόκκινες δαγκάνες φρένων, που αριθμούν 4 έμβολα μπροστά και 2 πίσω. Αλλαγές δεν υπάρχουν στα μηχανικά μέρη, όπερ σημαίνει πως κάτω από το καπό αναλαμβάνει ο 3.0 V6 twinturbo των 406 ίππων και 475 Nm, που συναντάμε και στο νέο Nissan Z. Ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο μεταφέρει την ισχύ στον πίσω άξονα, εξασφαλίζοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δλ. και τελική 250 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιοριζόμενη).

Οι τιμές για το Q50 Red Sport 400 ξεκινούν στην Αμερική από τις 56.500 δολάρια (51.870 ευρώ), ενώ το Black Opal Metallic χρεώνεται 2.200 δολάρια (2.020 ευρώ) επιπλέον.

Get it on Google Play Download on the App Store