«Μπούκα» του Nissan Qashqai στον τάρανδο (+video)

Τον παραμικρό δισταγμό δεν έδειξε το Nissan Qashqai στο τεστ αποφυγής ταράνδου, καθώς «μπούκαρε» στους τρεις διαδρόμους και ολοκλήρωσε τη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας με θεαματικό τρόπο.

Το km77.com πήρε για δοκιμή το υβριδικό e-Power, που κινείται από τον ηλεκτροκινητήρα των 190 ίππων και έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο 1.5 τούρμπο (156 ίππων) να λειτουργεί ως γεννήτρια για τη μπαταρία. Το κορυφαίο Qashqai πατάει σε ελαστικά Michelin Primacy 4 διάστασης 235/45, τα οποία με τη σειρά τους περιβάλλουν 20άρες ζάντες. Οι δοκιμαστές μπήκαν δυναμικά στο «στίβο μάχης», επιχειρώντας το πρώτο πέρασμα στα 78 χλμ./ώρα. Προσπάθεια που για ελάχιστα δεν στέφθηκε από επιτυχία, καθώς μια πολύ μικρή τάση υποστροφής χάλασε τη γραμμή από πρώτο σε δεύτερο διάδρομο, οδηγώντας τον εμπρός δεξιά τροχό σε επαφή με τον πρώτο εσωτερικό κώνο του δευτέρου διαδρόμου.

Στα 77 χλμ./ώρα το Qashqai κοντρόλαρε τις κινήσεις του αμαξώματος, ολοκληρώνοντας ανέπαφα τις μανούβρες ανάμεσα στους τρεις διαδρόμους. Οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που στέρησαν τα ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από το ιαπωνικό crossover, καθώς το e-Power φάνηκε πως είχε τη δυναμική μέχρι και για 79 χλμ./ώρα. Ανεπαίσθητες επαφές με έναν κώνο, όμως, ακύρωσαν τα άκρως εντυπωσιακά περάσματα, με τον πίσω εσωτερικό τροχό στον αέρα.

Get it on Google Play Download on the App Store