Χρυσή έκδοση του Nissan Qashqai για την πρωτιά του

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μια ιδιαίτερη αγορά για το αυτοκίνητο, αφού προτιμώνται πολύ οι δικές τους βάρκες, αλλά και όσες έχουν εργοστάσια στην Αγγλία. Όπως για παράδειγμα ισχύει για τη Nissan, η οποία από το 1986 που ξεκίνησε η παραγωγή στο Sunderland, έχει κατασκευάσει πολλά μοντέλα, όπως είναι τα Bluebird, Primera, Micra, Almera, Note, Leaf, Juke και Qashqai.

Για το 2022, το Nissan Qashqai είναι αυτό που κέρδισε περισσότερο τους Βρετανούς, αφού είναι και επίσημα το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου και το πρώτο μοντέλο βρετανικής κατασκευής που βρίσκεται στην κορυφή του διαγράμματος με τις ετήσιες πωλήσεις για 24 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ένωση Κατασκευαστών & Εμπόρων Αυτοκινήτων, το Qashqai, που έχει σχεδιαστεί στο Paddington και κατασκευάζεται στο Sunderland, είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, τους τελευταίους 12 μήνες. Συνολικά 42.704 νέα Qashqai παραδόθηκαν από τις αντιπροσωπείες της Nissan σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο το 2022, με τις πωλήσεις μόνο για τον Δεκέμβριο να έχουν ανέλθει στο εντυπωσιακό νούμερο των 3.506 αυτοκινήτων.

Για να γιορτάσει το επίτευγμα, η Nissan κατασκεύασε ένα αποκλειστικό Qashqai σε χρυσαφί απόχρωση, προς τιμήν των 7.000 εργαζομένων της από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο που συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία.

Ο Andrew Humberstone, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Motor (GB) Ltd, δήλωσε: «Αυτή είναι μια σπουδαία στιγμή  για ένα αυτοκίνητο – ορόσημο και είναι υπέροχο να βλέπουμε πώς η τελευταία γενιά του Qashqai έχει αγκαλιαστεί από τους αγοραστές αυτοκινήτων εδώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.»

«Είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την αυξανόμενη επιτυχία αυτού του αυτοκινήτου τα τελευταία 16 χρόνια, αποτελώντας τον πλέον κατάλληλο φόρο τιμής στις δεξιότητες και τα ταλέντα των εξαιρετικών ομάδων σχεδιασμού, μηχανικής, παραγωγής και πωλήσεων της Nissan, σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.»

Έχοντας ήδη τρεις γενιές του μοντέλου να κυκλοφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2007, το Qashqai βρίσκεται τακτικά στις λίστες με τα best-seller μεμονωμένων μηνών, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που καθίσταται το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς συνολικά, όπως και η πρώτη φορά που ένα Nissan βρίσκεται στην κορυφή των ετήσιων διαγραμμάτων πωλήσεων.

Κατασκευασμένο στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, το Qashqai βρίσκεται στο επίκεντρο μιας κατασκευαστικής δραστηριότητας που γίνεται γρήγορα γνώμονας για τη μελλοντική παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρόσφατα ανακοινωμένο σχέδιο EV36Zero της Nissan συνδυάζει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών και θα δημιουργήσει έναν βιώσιμο κόμβο παραγωγής EV στη βορειοανατολική Αγγλία, υποστηρίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο και την αλυσίδα εφοδιασμού του, αλλά και στην κατεύθυνση προς την ουδετερότητα άνθρακα της εταιρείας, έως το 2050.

Get it on Google Play Download on the App Store