Κυρίαρχος το νέο Jeep Grand Cherokee L

Η γκάμα της Jeep μόλις απέκτησε νέα ναυαρχίδα, με τη μορφή του Grand Cherokee L. Ένα μοντέλο που τοποθετείται πάνω από το σημερινό Grand Cherokee, θα πωλείται παράλληλα με αυτό, αλλά συνάμα δείχνει το πώς θα είναι το νέο.

Δείτε ακόμα: Το αυθεντικό Jeep με 17.900 ευρώ

Το εμπρός μέρος είναι εντελώς διαφορετικό, αντλώντας έμπνευση από το πρωτότυπο Grand Wagoneer. Τα λεπτά φωτιστικά σώματα, η παραδοσιακή μάσκα με τις 7 γρίλιες και ο προφυλακτήρας με την ορθογώνια εισαγωγή ξεχωρίζουν το L από το απλό Grand Cherokee. Στο πίσω μέρος τα μακρόστενα φανάρια επίσης είναι η ειδοποιός διαφορά, ενώ στο προφίλ το μεγαλύτερο μήκος αιχμαλωτίζει το μάτι. Το «Large» Jeep εκτείνεται στα 5.204 χλστ., σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 40 εκατοστών συγκριτικά με το απλό (4.846 χλστ.)! Αυξημένο είναι και το μεταξόνιο, στα 3.091 χλστ. από 2.946.

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις μεταφράζονται σε 7θέσια διάταξη της ριζικά διαφορετικής καμπίνας επιβατών. Το ολοκαίνουργιο ταμπλό φιλοξενεί στάνταρ οθόνη αφής 8,4 ιντσών, η οποία γίνεται 10,1 ίντσες στις πλουσιότερες εκδόσεις. Το σύστημα πολυμέσων UConnect και οι λειτουργίες συνδεσιμότητας Apple CarPlay-Android Auto είναι στάνταρ, ενώ προαιρετικά διατίθεται σύστημα νυχτερινής όρασης. Με τις τρεις σειρές καθισμάτων στη θέση τους, ο χώρος αποσκευών είναι 484 λίτρα. Σε 5θέσια διάταξη το πορτμπαγκάζ ανέρχεται στα 1.328 λίτρα, ενώ μόνο με τα καθίσματα οδηγού-συνοδηγού ο χώρος αποσκευών εκτινάσσεται στα 2.395 λίτρα.

Διαβάστε επίσης: Η Jeep «μπριζώνει» με τα νέα προνόμια αγοράς

Την κίνηση του Grand Cherokee L αναλαμβάνουν δυο βενζινοκινητήρες, σε συνεργασία με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Στη βάση τοποθετείται ο 3.6 V6 Pentastar των 290 ίππων και 347 Nm ροπής, με τον 5.7 Hemi V8 των 352 ίππων και 520 Nm να αποτελεί την ισχυρότερη επιλογή. Υπάρχουν πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ προσφέρεται και η αερανάρτηση Quadra-Lift, που προσφέρει 4 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας (Normal, Off-Road 1, Off-Road 2 και Aero).

Get it on Google Play Download on the App Store