Το αυθεντικό Jeep με 17.900 ευρώ

Η κατηγορία των SUV έχει αγαπηθεί πάρα πολύ από το αγοραστικό κοινό και στην Ελλάδα, όπου πλέον ένα στα δύο αυτοκίνητα που πωλούνται είναι αυτής της κατηγορίας. Τα δημοφιλή «τζιπάκια» όπως αποκαλούνται, έχουν πάρει αυτή την ονομασία από τη μάρκα Jeep, η οποία άλλωστε είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα εκτός δρόμου αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμα: Ήρθαν τα Jeep που δεν καίνε τίποτα!

Πριν από μερικά χρόνια, τα μοντέλα της Jeep ήταν απλησίαστα σε τιμές και απευθύνονταν σε υψηλά οικονομικά βαλάντια. Παράλληλα, οι μεγάλης χωρητικότητας κινητήρες τους τα έκαναν ασύμφορα σε κατανάλωση, αλλά και από πλευράς φορολογίας. Όλα αυτά έχουν ανατραπεί τα τελευταία χρόνια με το λανσάρισμα των Renegade και Compass, αφού διατίθενται με μικρά μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και με plug-in hybrid.

Στη βάση της γκάμας της Jeep τοποθετείται το Renegade 1.0 GSE Sport, με τιμή εκκίνησης τις 17.900 ευρώ, αποτελώντας ένα από τα πιο οικονομικά σε κόστος αγοράς B-SUV. Στο βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνονται 6 αερόσακοι, τα συστήματα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας και αναγνώρισης οδικών πινακίδων σήμανσης, air condition, ηχοσύστημα με οθόνη 5 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω και ηλεκτρικοί καθρέπτες.

Δείτε ακόμα: Η Jeep «μπριζώνει» με τα νέα προνόμια αγοράς

Ο νέος τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.0 GSE αποδίδει 120 ίππους στις 5.750 σ.α.λ. και 190 Nm. Η ροπή είναι διαθέσιμη μόλις από τις 1.750 σ.α.λ., επιτρέποντας στο Renegade των 120 ίππων με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων να επιταχύνει άμεσα, είτε από στάση, είτε εν κινήσει, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση μιας προσπέρασης. Από πλευράς επιδόσεων επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 11,2 δλ., η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 185 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 123 γρ./χλμ.

Εκτός από τη χαμηλή τιμή, το Jeep Renegade ξεχωρίζει αμέσως για τον ελκυστικό του σχεδιασμό με την περιπετειώδη εμφάνιση. Στο εσωτερικό του έχει δοθεί προσοχή στην ποιότητα με τη χρήση μαλακών υλικών στο ταμπλό, με το επίπεδο συναρμογής να πείθει για την αντοχή του και με το φινίρισμα να είναι εξίσου προσεγμένο. Επίσης, οι χώροι είναι άνετοι για τέσσερις επιβάτες, ενώ για τις αποσκευές υπάρχουν 351 λίτρα.

Δείτε ακόμα: Νέα Jeep Renegade και Compass 1.3 λτ. Turbo έως 240hp

Get it on Google Play Download on the App Store