Καλωσορίστε το νέο Toyota RAV4 Plug–in Hybrid

H Toyota μας παρουσίασε την ευρωπαϊκή version του νέου της RAV4 Plug–in Hybrid. Και λέμε ευρωπαϊκή γιατί τον περασμένο Νοέμβριο το μοντέλο συστήθηκε στην αγορά της Αμερικής!

Σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα, το νέο plug-in hybrid RAV4 είναι η ναυαρχίδα του μοντέλου συνδυάζοντας τα καλύτερα δύο κόσμων: της απόδοσης και της τεχνολογίας!

Δείτε ακόμα: Επίσημο: Νέο μικρό SUV από την Toyota

Η αποκάλυψη του νέου μοντέλου έλαβε χώρα σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην Ολλανδία. Όπως τόνισαν και τα στελέχη της μάρκας, για την κατασκευή του πρώτου Plug-In Hybrid RAV4, αξιοποίησαν την γνώση 20 και πλέον ετών πάνω στην υβριδική τεχνολογία. Βασίζεται στην πλατφόρμα GA-K, συνδυάζοντας σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης AWD-i και κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο Hybrid Dynamic Force, με χωρητικότητα 2,5 λίτρων, είναι όμοιος με του υβριδικού RAV4, αρκετά όμως τροποποιημένος. Στην παρουσίαση δεν δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις για τις αλλαγές του, όμως συνδυαστικά το ιαπωνικό SUV αποδίδει 306 ίππους. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 6,2 δλ., με τις εκπομπές διοξειδίου να μην ξεπερνούν τα 29 γρ./χλμ.! Νούμερο, που όπως δήλωσαν τα στελέχη της μάρκας δεν θα δείτε σε άλλο μοντέλο της κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης: Νέα Toyota Supra με 2.0 λτ. turbo κινητήρα

Αμιγώς ηλεκτρικά το RAV4 PHEV, θα μπορεί να καλύψει μια απόσταση περίπου 65 χλμ. αρκεί η μέγιστη ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 135 χλμ./ώρα. Ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του τέσσερα διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας. Ο ηλεκτροκινητήρας του ιαπωνικού SUV, τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου (δεν ανακοινώθηκε ο χρόνος που απαιτείται για την φόρτιση της). Αυτή είναι τοποθετημένη στο δάπεδο και ψύχεται από το ψυκτικό μέσο του κλιματισμού. Σύμφωνα με τους μηχανικούς δεν μεταβάλλει την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, αλλά και τους διαθέσιμους χώρους. Τόσο των επιβατών, όσο και των αποσκευών, με το πορτ μπαγκάζ να αγγίζει τα 520 λίτρα!

Δείτε ακόμα: Ετοιμάζεται το ισχυρότερο Toyota GR86!

Σε ότι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, το νέο Toyota RAV4 Plug-in Hybrid, διαθέτει ένα δυναμικό παρουσιαστικό, το οποίο ενισχύεται από τους εμφατικούς προφυλακτήρες, τις λεπτομέρειες χρωμίου, αλλά και τις ζάντες 18 και 19 ιντσών. Το εσωτερικό είναι ποιοτικό και διακρίνεται η οθόνη αφής 9 ιντσών, η οποία θα παρέχει πλούσια πληροφόρηση και θα είναι συμβατή με τις τεχνολογίες Apple CarPlay και Android Auto.

Η εμπορική καριέρα του μοντέλου στην Ευρώπη αναμένεται να ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του 2020.

Get it on Google Play Download on the App Store