Νέοι κινητήρες για τα Kia Ceed και XCeed

H Kia ανακοίνωσε αναβάθμιση των κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων ολόκληρης της οικογένειας του Ceed (Ceed, Ceed Sportswagon, ProCeed και XCeed) για το 2021, τα οποία έχουμε δει και το ανανεωμένο Hyundai i30.

Δείτε ακόμα: Ακαταμάχητο Kia Ceed με έκπτωση και δώρα

Νέα προσθήκη είναι ο 1.5 λτ. T-GDi Smartstream των 160 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. (έναντι 140 PS ο 1.4 T-GDi που αντικαθιστά) και με 253 Nm ροπής στις 1.500 – 3.500 σ.α.λ. (από 242 Nm). Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7DCT.

Ο νέος Smartstream κινητήρας διαθέτει τις τελευταίες καινοτομίες της Kia. Αυτές περιλαμβάνουν την τεχνολογία συνεχούς μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων (CVVD) για τη βελτίωση της απόδοσης, μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές ρύπων. Ένα νέο σύστημα ανακυκλοφορίας καυσαερίων χαμηλής πίεσης (LP-EGR) είναι επίσης ενεργό σε χαμηλότερες στροφές του κινητήρα, βελτιώνοντας περαιτέρω την απόδοση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, ενώ ένα φίλτρο βενζίνης GPF μειώνει τις εκπομπές σωματιδίων.

Δείτε ακόμα: Το πιο οικονομικό turbo Β-SUV των 15.990€

Ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 λτ. CRDi Smartstream των 136 ίππων και των 280 Nm ροπής (320 Nm στις εκδόσεις με το κιβώτιο 7DCT), γίνεται ακόμα πιο «καθαρός» με την προσθήκη του ήπιου υβριδικού συστήματος EcoDynamics+ 48V MHEV. Το σύστημα ενισχύει με ροπή τον κινητήρα, μέσω της μπαταρίας ιόντων λιθίου των 48V και της νέας μονάδας MHSG. Αυτή συνδέεται με ιμάντα στον στροφαλοφόρο άξονα και παρέχει επιπλέον ηλεκτρική ισχύ, για μείωση του φορτίου του κινητήρα και των ρύπων. Όταν το αυτοκίνητο επιβραδύνει, το MHSG ανακτά ενέργεια από τον στρόφαλο για να φορτίσει την μπαταρία.

Την αναβάθμιση συμπληρώνει με την σειρά του και το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων iMT, με τον συμπλέκτη «clutch-by-wire», για βελτίωση της κατανάλωσης, μείωση των ρύπων και περισσότερη άνεση στην οδήγηση. Το iMT συνδυάζεται αρχικά με τον κινητήρα 1.6 λτ. CRDi 136 PS 48-volt MHEV. Τέλος, την γκάμα των κινητήρων συμπληρώνει και ο 1.0 T-GDi των 120 ίππων με ISG.

Δείτε ακόμα: Τα φθηνότερα και ταχύτερα 100 άλογα

Get it on Google Play Download on the App Store