Πρώτη φορά Kia Sorento 1.6 T-GDi Hybrid

Πριν λίγες μέρες η Kia παρουσίασε τις πρώτες φωτογραφίες από το αμάξωμα και το εσωτερικό του νέο Sorento και τώρα αποκαλύπτει τους κινητήρες και περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες. Το νέο Sorento είναι το πρώτο SUV που βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα της Kia και διαθέτει κόμπακτ χώρο του κινητήρα, μικρότερους προβόλους και μακρύτερο μεταξόνιο.

Δείτε ακόμη: Εντυπωσιακό το εντελώς νέο Kia Sorento

Το συνολικό μήκος έχει αυξηθεί κατά 10 χλστ. σε σχέση με του προγενέστερου Sorento και φτάνει τώρα τα 4.810 χλστ. και το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 35 χλστ., στα 2.815 χλστ. Έτσι, η καμπίνα προσφέρει μεγαλύτερους για τους επιβάτες και τις αποσκευές.

Δείτε ακόμη: Νέο παγκόσμιο μικρό SUV Kia Sonet

Για πρώτη φορά το Kia Sorento θα εφοδιάζεται με ένα νέο υβριδικό σύνολο, αποτελούμενο από τον 1.6 λτ. T-GDi κινητήρα, ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 60 ίππων και μια μπαταρία πολυμερών ιόντων λιθίου 1,49 kWh. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 230 ίππους και τα 350 Nm ροπής. Επιπλέον, θα υπάρχει και ο νέος 4κύλινδρος ντίζελ των 2.2 λτ. με απόδοση 202 ίππων και 440 Nm ροπής. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με νέο διπλού συμπλέκτη αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Στο μέλλον θα υπάρξει και plug-in hybrid μηχανικό σύνολο.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Kia XCeed 1.4 T-GDi 140 hp (+video)

Εκτός από τη νέα πλατφόρμα και τους κινητήρες, το Sorento θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά και το σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων Multi-collision Brake. Αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να μετριάσει τη σοβαρότητα των δευτερευουσών συγκρούσεων, ενεργοποιώντας τα φρένα, όταν ανοίξουν οι αερόσακοι μετά από μια σύγκρουση.

Get it on Google Play Download on the App Store