Ριζικά αλλαγμένο μέσα-έξω το νέο Kia Sportage

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα καρέ από το νέο Sportage, με τις αλλαγές όχι μόνο να μην κρύβονται, αλλά να είναι ολοφάνερες.

Ακόμα και μέσα από τις teaser εικόνες, που τεχνηέντως δεν θέλουν να αποκαλύψουν πολλά. Η 5η γενιά του κορεατικού SUV ενστερνίζεται την τεχνοτροπία «Opposites Unite» (τα ετερώνυμα έλκονται) της Kia, με τα LED ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ να ενώνονται μέσω μιας μαύρης φάσας στη μάσκα. Η διαμόρφωση του εμπρός μέρους εμφανίζεται πολύ πιο αιχμηρή σε σχέση με το σημερινό Sportage, φιλοσοφία που διακρίνουμε στο προφίλ, αλλά και το πίσω μέρος. Αμφότερα αντλούν έμπνευση από τη διαμόρφωση του EV6, ιδίως πίσω, όπου ο σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων και της τρίτης κολώνας παραπέμπει ευθέως σε αυτή του ηλεκτρικού Kia.

Οι ριζικές διαφοροποιήσεις συνεχίζονται στην καμπίνα των επιβατών, όπου συναντάμε ενιαία διαμόρφωση ψηφιακού πίνακα οργάνων-οθόνης συστήματος πολυμέσων, το νέο σήμα της εταιρίας στο κέντρο του τιμονιού, δυο διακριτικά τοποθετημένους αεραγωγούς κάτω από την «τηλεόραση» και έναν κάθετο, που τοποθετείται δίπλα στην οθόνη και δημιουργεί μια οπτική υπο-μονάδα στην πλευρά του συνοδηγού.

Το Sportage MK5 βασίζεται στην πλατφόρμα του Hyundai Tucson, οπότε παρότι η Kia ακόμα δεν ανακοινώνει μηχανικά μέρη ή κινητήρες, γνωρίζουμε εκ των προτέρων πως τα περισσότερα κινητήρα σύνολα θα είναι κοινά με την 4η γενιά Tucson. Περισσότερες λεπτομέρειες, θα έχουμε εντός των προσεχών εβδομάδων.

Get it on Google Play Download on the App Store