Κολασμένο το νέο Audi R8 Green Hell Edition (+video)

Από το 2012 μέχρι σήμερα, το Audi R8 έχει κατακτήσει 5 νίκες γενικής στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring. Ποσοστό επιτυχίας, δηλαδή, άνω του 50%. Οι Γερμανοί το γιορτάζουν, παρουσιάζοντας την αντίστοιχη έκδοση για το αυτοκίνητο δρόμου.

Δείτε ακόμα: Νέο Audi R8 RWD για τους λάτρεις της πίσω κίνησης

Το R8 Green Hell Edition παραπέμπει ευθέως στο αγωνιστικό που μεγαλουργεί στην «Πράσινη Κόλαση», με το συνδυασμό του πράσινου χρώματος στο αμάξωμα και του κόκκινου στις 20άρες ζάντες. Επίσης, υπάρχουν μαύρες ματ πινελιές στις κολώνες, τους καθρέπτες, την οροφή, το καπό και τις πλαϊνές εισαγωγές του κινητήρα, όπου συναντάμε και την προσδιοριστική επιγραφή «Green Hell» (το ίδιο αυτοκόλλητο και στην κορυφή του παρμπρίζ). Αν το πράσινο χρώμα δεν είναι της αρεσκείας σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των Ibis White, Daytona Gray και Mythos Black.

 

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η alcantara και η αντίθεση με τις μπλε ραφές, ενώ ξεχωρίζουν ακόμα τα νέα πατάκια και το κόκκινο σημάδι στην κορυφή του τιμονιού, που σηματοδοτεί το σημείο της ευθείας.

Στο κέντρο του R8 δεσπόζει ο ατμοσφαιρικός V10 FSI των 5.2 λίτρων, με απαράλλαχτη την απόδοση των 620 ίππων στις 8.000 σ.α.λ. και 580 Nm στις 5.600 σ.α.λ. Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω του 7τάχυτου αυτόματου S tronic και του συστήματος quattro, επιτυγχάνοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 3,1 δλ. και τελική 331 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει το Audi RS 6 Avant στην Ελλάδα ;

Μόλις 50 R8 Green Hell Edition θα κατασκευαστούν, με τιμή εκκίνησης (στη Γερμανία) τις 233.949 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store