Η Lada δείχνει το εσωτερικό του Niva Travel (+video)

Πριν από λίγες μέρες η Lada αποκάλυψε στο ανανεωμένο Niva Travel, το οποίο παρουσιάζει σαφώς πιο ελκυστική και σύγχρονη εικόνα εξωτερικά. Ειδικά το εμπρός άκρο του είναι πλήρως ανασχεδιασμένο και ξεχωρίζουν η μεγάλη μάσκα, τα παραλληλόγραμμα φώτα και η προστατευτική ποδιά. Αντίστοιχες αλλαγές συναντώνται και στο πίσω τμήμα του, όπου σημείο αναφοράς αποτελούν τα LED φωτιστικά σώματα.

Δείτε ακόμα: Ποιο είναι το πιο γρήγορο 1.300άρι αυτοκίνητο;

Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος του Lada Niva Travel μεγάλωσε στα 4.099 χλστ. (+43 χλστ.) και το πλάτος έφτασε τα 1.804 χλστ. (+4 χλστ.), λόγω των νέων προφυλακτήρων. Το ύψος παρέμεινε στα 1.652 χλστ. και το μεταξόνιο στα 2.450 χλστ. Παρά τις κόμπακτ διαστάσεις του, το Niva Travel είναι αρκετά βαρύ, αφού ζυγίζει από 1.465 έως 1.515 κιλά. Ίδιος είναι και ο παλιάς τεχνολογίας κινητήρας των 1.7 λτ. με τους 80 ίππους.

Παρόλη την εξωτερική αναβάθμιση, στο εσωτερικό του Lada Niva Travel όλα παρέμειναν ως είχαν στο προ ανανέωσης Niva. Στις πιο ακριβές εκδόσεις υπάρχει ψηλά στην κεντρική κονσόλα μια παράταιρη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, ενώ ο σχεδιασμός προδίδει την ηλικία του αυτοκινήτου. Το πιο αναχρονιστικό στοιχείο αφορά τον επιλογέα των ταχυτήτων που βρίσκεται πιο κοντά στο συνοδηγό παρά στον οδηγό, ενώ το ύψος του είναι πολύ μεγάλο. Αντίστοιχα και ο δεύτερος λεβιές πιο πίσω για την τετρακίνηση είναι παλιομοδίτικος.

Δείτε ακόμα: Νέο αυτοκίνητο με 200 άλογα στη χαμηλότερη τιμή

Προφανώς η AvtoVaz δεν θα μπορούσε να κάνει πολλές αλλαγές, πέρα του εξωτερικού σχεδιασμού για να κρατήσει χαμηλά το κόστος του. Για το Niva Travel, η Lada δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τις τιμές του, αν και αναμένεται να μη διαφοροποιηθούν από εκείνες του Niva. Το τελευταίο πωλείται τώρα στη Ρωσία από 708.000 ρούβλια (σημερινή ισοτιμία 7.800 ευρώ), όταν για παράδειγμα ένα σύγχρονο 2κίνητο SUV όπως είναι το Hyundai Creta κοστίζει από 1.067.000 ρούβλια (11.760 ευρώ).

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο με το νέο Lada Niva Travel:

Get it on Google Play Download on the App Store