Αυτό είναι το νέο Lada Niva!

Η επιστροφή του Niva στη Lada είναι ένα μεγάλο γεγονός για την ρωσική αγορά, καθώς η Lada West Togliatti, τμήμα του Avtovaz Group, ξεκίνησε να παράγει το Niva, υπό τη μάρκα της Lada. Το Δεκέμβριο του 2019, η Avtovaz έκλεισε μια συμφωνία για να αγοράσει το 50% του μεριδίου της κοινοπραξίας GM-Avtovaz, από την Αμερικανική εταιρία.

Δείτε ακόμα: Πόσο γερά ήταν τα παλιά Lada; (+videos)

Έτσι, ο τόπος παραγωγής, που αργότερα μετονομάστηκε σε Lada West Togliatti, έγινε 100% ιδιοκτησία της Avtovaz και το μοντέλο Niva επέστρεψε στη σειρά προϊόντων Lada. Να υπενθυμίσουμε ότι το Niva (2123) είναι ένα προϊόν που ανέπτυξε η Avtovaz και η παραγωγή του ξεκίνησε το 2000 με την επωνυμία της Lada. Δύο χρόνια αργότερα, το μοντέλο δημιουργήθηκε με την επωνυμία Chevrolet, από την κοινοπραξία GM-Avtovaz. Όλο αυτό το διάστημα, η κοινοπραξία διατηρούσαν υψηλό επίπεδο συνεργασίας. Τα κύρια συστατικά – το αμάξωμα, το σασί και το σύστημα μετάδοσης κίνησης – κατασκευάζονταν στις εγκαταστάσεις της Avtovaz, ενώ η βαφή και η τελική συναρμολόγηση γίνονταν στον συνεργαζόμενο χώρο παραγωγής. Συνολικά, περισσότερα από 700 χιλιάδες Niva έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

Δείτε ακόμα: 0-100 χλμ./ώρα με το σπορ Lada Granta Drive Active

Το Lada Niva (και όχι πλέον Chevrolet Niva), δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Lada 4×4 (το γνωστό σε εμάς Niva). Είναι ένα κόμπακτ 5θυρο SUV με μήκος 4.056 χλστ., πλάτος 1.690 χλστ., ύψος 1.800 χλστ., μεταξόνιο 2.450 χλστ. και με απόσταση από το έδαφος είναι 220 χλστ. Την κίνησή του αναλαμβάνει ένα μηχανικό σύνολο 1.7 λτ., ισχύος 80 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και με ροπή 127 Nm στις 4.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 19,0 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 140 χλμ./ώρα και η μεικτή κατανάλωση είναι 10,2 λτ./100 χλμ.

Δείτε ακόμα: Η Lada λανσάρει το πιο πολυτελές crossover της

Get it on Google Play Download on the App Store