To Lada XRAY Cross με ιαπωνική τεχνολογία!

Η Lada στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της πλάνου και της κατασκευής νέων και ποιοτικών μοντέλων, θέλει να προσφέρει συνεχώς το καλύτερο δυνατό στους πελάτες της, οι οποίοι την τιμούν με το βαλάντιό τους. Για το λόγο αυτό προσφέρει για πρώτη φορά το XRAY Cross με CVT κιβώτιο.

Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2019, η Lada πούλησε 174.186 νέα επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα στη ρωσική αγορά, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,5%, συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2018.

Δείτε ακόμη: Lada έκανε 562.000 χλμ. σε 3 χρόνια χωρίς βλάβη!

Κάτι που οφείλεται στον εκμοντερνισμό της μάρκας, η οποία πλέον ενσωματώνει ένα πιο σύγχρονο παρουσιαστικό, αλλά και νέα (για τα δεδομένα της Lada) τεχνολογία. Όπως στην περίπτωση του XRAY Cross, όπου το ρωσικό μικρό crossover θα εξοπλίζεται πλέον και με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων, το οποίο προσφέρει η ιαπωνική εταιρεία Jatco. Αντίστοιχης φιλοσοφίας κιβώτιο ταχυτήτων χρησιμοποιείται από τη Nissan, αλλά και τη Mitsubishi. Όπως δήλωσε και ανώτατο στέλεχος της μάρκας, το κιβώτιο CVT θα βελτιώσει κατά πολύ την οδική συμπεριφορά του XRAY Cross, η οποία θα είναι αρκετά πιο ευχάριστη εντός των τειχών της πόλης, με το κιβώτιο ταχυτήτων CVT να προσφέρεται με τον βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων 113 ίππων της Renault. Αντίστοιχα το χειροκίνητο 5τάχυτο κιβώτιο διατίθεται με τον 1.8 λίτρων κινητήρα της Nissan, με ισχύ 122 ίππων.

Διαβάστε επίσης: Κι όμως: Το Lada Niva είναι Euro 6d-Temp!

Η πιο ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια στο Lada XRAY Cross είναι το σύστημα LADA Ride Select, που προσφέρει την επιλογή πέντε διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης. Μέσω αυτού του συστήματος, ουσιαστικά βελτιώνεται η εκτός δρόμου οδική συμπεριφορά, ανάλογα με τον τύπο του οδοστρώματος που θέλει να κινηθεί ο οδηγός. Το σύστημα αυτό βοηθάει το XRAY Cross να κινηθεί με άνεση στο χιόνι, στη λάσπη και το χώμα, ενώ στη λειτουργία Sport το σύστημα ESC έχει όσο το δυνατόν λιγότερη εμπλοκή.

Η βασική έκδοση του Lada XRAY Cross στη Ρωσία κοστίζει σήμερα από 634.410 ρούβλια ( 8.862 ευρώ) και αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί η τιμή για την έκδοση με το CVT κιβώτιο.

Get it on Google Play Download on the App Store