«Ηφαίστειο» το νέο Lexus LC Hokkaido Edition

Η Lexus αποκάλυψε μια νέα ειδική έκδοση του LC, αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά, με την ονομασία Hokkaido Edition και έμφαση στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Το LC Hokkaido παίρνει το όνομά του από το ομώνυμο νησί της Ιαπωνίας, όπου η Lexus διατηρεί το κέντρο δοκιμών Shibetsu. Εκεί, δηλαδή, που μοντέλα σαν το LC, το RC F και πιο παλιά το LCA εξελίσσονται και τεστάρονται. Εμφανισιακά ξεχωρίζει χάρις στις πολυάκτινες ζάντες των 21 ιντσών, τα ελαφρώς ανασχεδιασμένα πίσω φανάρια, τη μαύρη μάσκα και τις επιλεγμένες ενθέσεις χρωμίου στο εμπρός μέρος. Τέσσερα χρώματα (Flare Red, Sonic Platinum, F White και Graphite) συνθέτουν την παλέτα, με το Convertible να διατίθεται είτε με μαύρη ή με κόκκινη υφασμάτινη οροφή.

Στην καμπίνα επιβατών κυριαρχούν οι δερμάτινες επενδύσεις, σε συνδυασμό μαύρου-βαθύ κόκκινου. Κεντρική κονσόλα, ταμπλό και πόρτα στη μεριά του οδηγού καλύπτονται από κόκκινο δέρμα, την ώρα που το υπόλοιπο εσωτερικό είναι μαύρο και δημιουργεί μια καλαίσθητη ασυμμετρία. Οι χρωματικές επιλογές αντλούν έμπνευση από τα χρώματα της ηφαιστειογενούς δραστηριότητας στη νήσο Χοκάιντο, ενώ παράλληλα συναντάμε αριθμημένη πλακέτα μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων, δείγμα του ειδικού της συγκεκριμένης έκδοσης.

Μόλις 80 LC Hokkaido Edition (40 Coupe και ισάριθμα κάμπριο) θα διατεθούν για το 2022, όλα προοριζόμενα για την Ευρώπη. Τόσο το LC500, όσο και το LC500h, είναι διαθέσιμα ως Hokkaido.  Το πρώτο κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V8 5 λίτρων, απόδοσης 477 ίππων στις 7.100 σ.α.λ. και 539 Nm στις 4.800 σ.α.λ., επιταχύνοντας στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,7 δλ. και μέχρι τα -ηλεκτρονικά περιοριζόμενα- 270 χλμ./ώρα. Το υβριδικό συνδυάζει έναν 3.5 V6 και 2 ηλεκτρικά μοτέρ, για συνολική απόδοση 359 ίππων και 500 Nm, που επιταχύνουν το ιαπωνικό sportscar στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5 δλ. (ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική 250 χλμ./ώρα). Αμφότερα μεταφέρουν την κίνηση στους πίσω τροχούς, μέσω 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Get it on Google Play Download on the App Store