Αντίστροφη μέτρηση για την κάμπριο Maserati MC20

Καλοκαιρινά μαντάτα είχαμε από τη Maserati. Η ιταλική φίρμα ανακοίνωσε στους πελάτες της ότι θα προσφερθεί ένας νέος τρόπος για να «θαυμάσουν τον ουρανό» την Τετάρτη 25 Μαΐου. Αν και δεν αποκάλυψε περί τίνος πρόκειται, πιθανότατα μιλάμε για την ανοιχτή βερσιόν της MC20.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ανέβασε τρεις διαφορετικές φωτογραφίες… του ουρανού, σαν να κοιτάζει κάποιος μέσα από το κάθισμα. Εδώ και καιρό, μάλιστα, η εταιρεία αναφέρεται στον ουρανό, στα teaser που δίνει στη δημοσιότητα για την επερχόμενη κάμπριο MC20. Η Maserati –υπενθυμίζεται- μοιράστηκε επίσημες εικόνες του drop top supercar τον Δεκέμβριο του 2021. Αν και καλυμμένη με καμουφλάζ τότε και με την εμφάνιση να μοιάζει με μπλε ουρανό γεμάτο σύννεφα, η μάρκα δεν μπορούσε να κρύψει τις τροποποιήσεις που έγιναν στην οροφή, το πλευρικό πίσω παράθυρο που λείπει και την φρεσκαρισμένη πίσω σχεδίαση.

Οι Ιταλοί επιβεβαίωσαν ότι το αμάξωμα παραμένει κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, κάτι που θα βοηθήσει στη συγκράτηση του βάρους, με δομικά στηρίγματα για να αναπληρώσει την οροφή που λείπει. Η ανοιχτή MC20 θα τροφοδοτείται από τον ίδιο V6 3,0 λίτρων Nettuno, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην κουπέ, με απόδοση 630 ίππων και 730 Nm ροπής, ικανή να επιταχύνει την κορυφαία «Τρίαινα» στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 2,9 δευτερολέπτων και μέχρι τα  325 χλμ./ώρα.

Η Maserati υποσχέθηκε ότι εκτός από την εν λόγω έκδοση, θα κυκλοφορήσει και μια πλήρως ηλεκτρική του MC20 «απολύτως πιο ισχυρή» από το μοντέλο με τον θερμικό κινητήρα. Δεν είναι σαφές ακόμα εάν το συγκεκριμένο  θα είναι διαθέσιμο και ως κάμπριο.

Get it on Google Play Download on the App Store