Ανάκληση λόγω λαμπών η Maserati MC20

Σε μια περίεργη ανάκληση εξαναγκάζεται η Maserati από τις αμερικανικές αρχές, λόγω τερτιπιών από τις λάμπες των φώτων φρένων στην MC20.

Σύμφωνα με το NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), τα φώτα φρένων του ιταλικού supercar τρεμοπαίζουν κατά τη διάρκεια δυνατών φρεναρισμάτων. Μια αλληλουχία ανάμματος-σβησίματος που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, από πλάνα καινούργιων μοντέλων σε οριακή οδήγηση. Το «παίξιμο» αυτό λειτουργεί ως προειδοποίηση στα οχήματα που ακολουθούν, ωστόσο στην MC20 δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Σύμφωνα με την έκθεση του NHTSA, τα φώτα φρένων της Maserati των 630 ίππων αναβοσβήνουν σε ακανόνιστο ρυθμό και μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στους οδηγούς που ακολουθούν.

Η ιταλική εταιρία είχε διαπιστώσει το πρόβλημα σε δυο αυτοκίνητα από το Φλεβάρη, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής βόλτας στο χώρο του εργοστασίου. Αμέσως ξεκίνησε εσωτερική έρευνα και επικοινώνησε με τους προμηθευτές, προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία του προβλήματος. Η οποία τελικά βρέθηκε στο συνδυασμό κυκλώματος-τρανζίστορ, που δεν είναι σύμφωνος με τις εργοστασιακές προδιαγραφές και προκαλεί την ανακολουθία στην ενεργοποίηση των λαμπτήρων LED κατά το φρενάρισμα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάκλησης, άλλες 56 MC20 έχουν το ίδιο ζήτημα (όλες στις Η.Π.Α.) και καλούνται να επισκεφθούν τα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία, για αντικατάσταση των πίσω φαναριών.

Get it on Google Play Download on the App Store