Η Maserati MC20 «πιρουνιάζει» την autobahn (+video)

Η MC20 σηματοδότησε την εμφατική αλλαγή σελίδας της Maserati, αλλά και την επιστροφή της «Τρίαινας» στην κατηγορία των supercars μετά την MC12.

H ισχυρότερη Maserati όλων των εποχών όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις Ferrari, αλλά διαθέτει μέχρι τεχνολογία από τα μονοθέσια της Scuderia στη Formula 1! O 3.0 V6 twinturbo Nettuno (Ποσειδώνας) παράγει 630 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 730 Nm στις 3.000-5.500 σ.α.λ., με την ειδική απόδοση να φτάνει τους 210 ίππους/λίτρο και τον κόφτη να βρίσκεται στις 8.000 σ.α.λ. Η ισχύς καταλήγει -φυσικά- στους πίσω τροχούς, μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε μόλις 2,9 δλ., τα 200 χλμ./ώρα σε 8,8 δλ. και την τελική να ξεπερνά τα 325 χλμ./ώρα.

Με άλλα λόγια, βαρύνουσας ιστορικής σημασίας για τη φίρμα από τη Μόντενα, πρόκειται για την ταχύτερη «Τρίαινα» παραγωγής όλων των εποχών! Με τέτοιες δυνατότητες, μόνο πίστα ή autobahn επιτρέπουν το ασφαλές «ξεμπούκωμα» της MC20. Στην προκειμένη, έχουμε το δεύτερο. Η πανίσχυρη Maserati βγήκε στο γερμανικό εθνικό δίκτυο, με σκοπό να εμφανίσει 300άρες στο ψηφιακό κοντέρ. Δυστυχώς όμως, η κίνηση ήταν τέτοια που ανάγκασε τον οδηγό σε πολλά «άσε» και οριοθέτησε τον ρυθμό αρκετά χαμηλότερα. Το ανώτερο που έφτασε η MC20 ήταν στα 275 χλμ./ώρα, με την 6η σχεδόν τερματισμένη και έχοντας δυο σχέσεις ακόμα διαθέσιμες. Ο ήχος του «Ποσειδώνα» πάντως, αποζημιώνει σε κάθε ταχύτητα.

Get it on Google Play Download on the App Store