Μαυροφορεμένες οι νέες Alfa Giulia & Stelvio Estrema

Οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio ντύνονται στα μαύρα, για τις ανάγκες των ειδικών εκδόσεων Estrema, που αναλαμβάνουν να γεφυρώσουν το σχεδιαστικό κενό μεταξύ των Veloce και Quadrifoglio Verde.

Η Estrema φορεσιά αποτελείται από κατάμαυρο χρώμα σε αμάξωμα, ζάντες (19 ιντσών στη Giulia, 21 στη Stelvio), σήματα έκδοσης και δαγκάνες φρένων, με τα σήματα της Alfa Romeo και η ολόγραφη παρουσία του ονόματός της στις δαγκάνες να είναι οι μοναδικές πηγές αντίθεσης. Το περίγραμμα του θυρεού και τα καλύμματα των καθρεπτών καλύπτονται από ανθρακονήματα, ενώ για όσους το Vulcano Black δεν είναι του γούστου τους υπάρχουν ακόμα τα χρώματα Alfa White και Misano Blue.

Ανθρακονήματα συναντάμε και στο εσωτερικό, προκειμένου να έρθει πιο κοντά στα στάνταρ των QV. Οι δερμάτινες επενδύσεις επίσης ενστερνίζονται τις μαύρες αποχρώσεις, καλύπτοντας καθίσματα και ταμπλό, την ώρα που οι κόκκινες ραφές φροντίζουν για τη δημιουργία αντιθέσεων. Ο εξοπλισμός αναμενόμενα παρουσιάζεται υπερπλήρης, με το premium ηχοσύστημα των 14 ηχείων από τη Harmann-Kardon να συνιστά highlight.

Στα μηχανικά μέρη τώρα, ο 2λιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο των εκδόσεων Veloce παραμένει το επίκεντρο. Οι 280 ίπποι στις 5.250 σ.α.λ. και τα 400 Nm στις 2.250 σ.α.λ. συνεργάζονται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο, τροφοδοτώντας τους πίσω ή τους τέσσερις τροχούς της Giulia και αποκλειστικά όλους στη Stelvio. Η τετρακίνητη Giulia Estrema θέλει 5,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η Stelvio 0,4 δλ. παραπάνω (5,5 δλ.). Οι παραπομπές στις QV συνεχίζονται σε μετάδοση και ανάρτηση, καθότι τοποθετείται μπλοκέ διαφορικό πίσω και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Get it on Google Play Download on the App Store