Λάβα οι νέες Alfa Giulia και Stelvio 6C Villa d’Este

Η Alfa Romeo αποτίνει φόρο τιμής στην ιστορική 6C 2500 SS Coupé, που κέρδισε τον αγώνα Concorso d’Eleganza di Villa d’Este πίσω στο 1949, μέσα από τις ομώνυμες ειδικές εκδόσεις των Giulia και Stelvio.

Οι δυο Ιταλίδες σαγηνεύουν τα βλέμματα με το φλογερό Etna Red χρώμα, που αποτελείται από τρεις στρώσεις και είναι ίδιο με αυτό της προ 72ετίας νικήτριας του Referendum Grand Prix. Τα χρωμιωμένα πλαίσια των παραθύρων ταιριάζουν ιδεατά, όπως και οι εντυπωσιακές ζάντες (18 ιντσών στη Giulia, 21 στη Stelvio). Στο εσωτερικό συναντάμε κεντητά «6C Villa d’Este» στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων και το ταμπλό, δερμάτινες επενδύσεις σε κάθε επιφάνεια, paddles αλλαγής από βουρτσισμένο αλουμίνιο και τα καθιερωμένα συστήματα ασφαλείας/συνδεσιμότητας.

Τα προσφερόμενα κινητήρια σύνολα και η μετάδοση της κίνησης διαφέρει μεταξύ των δυο επετειακών Alfa. Η Giulia 6C Villa d’Este προσφέρεται με τον 2.2 ντίζελ των 190 ίππων ή τον 2.0λτ. τούρμπο βενζινοκινητήρα των 200 ίππων, σε συνδυασμό με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και πίσω κίνηση. Η Stelvio, αντίθετα, διατίθεται με τους ισχυρότερους 2.2 ντίζελ των 210 ίππων και τον 2.0λτ. τούρμπο βενζίνης των 280 ίππων, επίσης σε αποκλειστικό συνδυασμό με 8άρι αυτόματο, αλλά μόνο με τετρακίνηση.

Τιμές δεν ανακοινώθηκαν από τη μιλανέζικη φίρμα, αλλά περιμένουμε τις εκδόσεις 6C Villa d’Este ελαφρώς ακριβότερες από τις αντίστοιχες Veloce. Αυτή τη στιγμή, το  δίδυμο Giulia-Stelvio συνθέτει ολόκληρη την γκάμα της Alfa Romeo, έπειτα από την κατάργηση της Giulietta. Το 2022 αναμένεται η Tonale και ένα χρόνο αργότερα, ένα ακόμα μικρότερο SUV (πιθανόν με το όνομα «Brennero».

Get it on Google Play Download on the App Store