Νέα B-SUV Alfa Romeo Brennero εκ Πολωνίας

Η Alfa Romeo ετοιμάζει επίθεση στην συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV, αφού μετά την Stelvio θα εμπλουτίσει την γκάμα της με άλλα δύο μικρότερα (άρα και πιο εμπορικά) μοντέλα. Η μικρομεσαία Tonale αναμένεται να είναι έτοιμη το 2021, με τις παραγγελίες να ανοίγουν προς τα τέλη του νέου έτους και τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται στις αρχές του 2022.

Δείτε ακόμα: Νέα Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti με άρωμα QV

Πιο κάτω θα τοποθετηθεί το νέο B-SUV της Alfa Romeo, η Brennero, η οποία θα αποτελεί τη βάση της γκάμας της ιταλικής φίρμας, όπως ήταν παλαιότερα η Mito. Η παραγωγή της θα γίνεται στο εργοστάσιο Tychy της Πολωνίας, όπου εκεί παράγονται το Fiat 500, το Abarth 500 και η Lancia Ypsilon. Όπως δήλωσαν υπουργοί από την Πολωνία, η FCA θα παράγει εκεί στο μέλλον τρία νέα μικρά SUV των μαρκών Alfa Romeo, Fiat και Jeep.

«Οι προετοιμασίες είναι ήδη σε εξέλιξη και νέα ρομπότ και μηχανήματα θα εγκατασταθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021» – δήλωσε ο Ραφάλ Γκράνκεκι, εκπρόσωπος της FCA Πολωνίας. Η Brennero θα είναι το μοναδικό μοντέλο της Alfa Romeo που θα παράγεται εκτός Ιταλίας και θα βασιστεί στην πλατφόρμα CMP του ομίλου PSA. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 σε υβριδικές εκδόσεις και σε αμιγώς ηλεκτρική, η οποία θα είναι και η πρώτη στην ιστορία της ιστορικής μάρκας από το Μιλάνο.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει η Alfa Romeo Giulia QV στην Ελλάδα;

Get it on Google Play Download on the App Store