Νέα Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti με άρωμα QV

Η Alfa Romeo παρουσιάζει την έκδοση Veloce Ti της Stelvio, προσφέροντας μια καλή γεύση από την κορυφαία QV σε πιο προσιτό πακέτο.

Δείτε ακόμα: Η Alfa Romeo Stelvio QV «σκιάζει» το Viper! (+video)

Με έμφαση στη σχεδιαστική σύνδεση, Veloce Ti και Quadrifoglio μοιάζουν μεταξύ τους στους προφυλακτήρες, τον διαχύτη και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Θα λέγαμε το ίδιο για τις ζάντες, αν η Veloce δεν είχε το προνόμιο να διαθέτει τις πανέμορφες 21άρες στο βασικό εξοπλισμό, ξεπερνώντας την QV κατά 1 ίντσα (στάνταρ 20άρες, προαιρετικά 21 ιντσών). Η καμπίνα μοιράζεται περισσότερες QV πινελιές, όπως σπορ καθίσματα με επενδύσεις δέρματος και alcantara, μαζί με ενθέσεις πραγματικού ανθρακονήματος. Η εικόνα συμπληρώνεται από τα φιμέ παράθυρα και τα απαραίτητα σήματα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει η Alfa Romeo Giulia QV στην Ελλάδα;

Οι επιλογές στα μηχανικά σύνολα είναι δύο: ο 2.2 ντίζελ των 210 ίππων στις 3.500 σ.α.λ. και 470 Nm στις 1.750 σ.α.λ., ενώ οι φαν της βενζίνης έχουν τον 2.0 Turbo των 280 ίππων στις 5.250 σ.α.λ. και 400 Nm στις 2.250 σ.α.λ. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης Q4, αφού πρώτα περάσει η ισχύς από το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Επιδόσεις δεν ανακοινώνουν οι Μιλανέζοι, οπότε θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως η ντίζελ Ti θέλει 6,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και φτάνει μέχρι τα 215 χλμ./ώρα, τη στιγμή που η βενζινοκίνητη κατεβαίνει στα 5,7 δλ. και ανεβαίνει στα 230 χλμ./ώρα αντίστοιχα (νούμερα επιδόσεων των ίδιων συνδυασμών κινητήρων-μετάδοσης, στις αμέσως προηγούμενες εκδόσεις).

Δείτε ακόμα: Πωλείται ακόμα Alfa Romeo σε χαμηλή τιμή;

Τα προηγμένα συστήματων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), που προσφέρουν επίπεδο αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, είναι στάνταρ. Όπως και αυτά διατήρησης πορείας (Lane Keeping Assist), παρακολούθησης τυφλού σημείου (Active Blind Spot Assist), ενεργό cruise control και αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition).

Get it on Google Play Download on the App Store