Η Alfa Romeo Stelvio QV «σκιάζει» το Viper! (+video)

Η Stelvio QV είναι πολύ γρήγορο αυτοκίνητο, είτε μιλάμε για στροφές είτε για ευθείες. Διατηρεί ρεκόρ ταχύτερου γύρου για SUV σε Brands Hatch, Donington και Silverstone, ενώ έχει περάσει και από την κορυφή του Nurburgring. Είναι όμως τόσο γρήγορη, ώστε να τρομάζει Dodge Viper; Η Alfa Romeo υποστηρίζει πως ναι!

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνουν οι Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm;

Στο διαφημιστικό σποτ των Ιταλών, ο Kimi Raikkonen και μια δροσερή παρουσία πάνε τη βόλτα τους με την κορυφαία έκδοση του ιταλικού SUV. Σε κάποια φάση, τους πιάνει φανάρι. Δίπλα τους, έρχεται ένα μαύρο Viper με άγριες διαθέσεις. Οι οποίες καλμάρουν, όταν ο οδηγός του αμερικανικού κτήνους διαπιστώνει πως δίπλα του βρίσκεται ένας πιλότος της Formula 1 και, δη, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Φιλανδός θέτει την Stelvio σε κατάσταση μάχης, με την ανάλογη υπόκρουση από την εξάτμιση. Δεν ήθελε κάτι περισσότερο ο εν δυνάμει αντίπαλος για να «κόψει λάσπη». Η ουσία του video από την Alfa, είναι πως η Stelvio QV κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,8 δλ. – αν το θελήσει ο οδηγός της. Και φτάνει μέχρι τα 283 χλμ./ώρα τελικής, θα συμπληρώσουμε εμείς – όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες (autobahn ή πίστα, κοινώς).

Διαβάστε επίσης: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio κοντράρει Lambo Urus!

Πληροφοριακά, το Viper 2ης γενιάς αποδίδει 600 ίππους στις 6.100 σ.α.λ. και 760 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ. από 8.4 ατμοσφαιρικά λίτρα, σε διάταξη V10 (2.9 V6 twinturbo, 510 ίπποι στις 6.500 σ.α.λ. και 600 Nm στις 2.500 σ.α.λ. η Stelvio QV). Οι πίσω τροχοί ταλαιπωρούνται με τη μεταφορά της ισχύος στο δρόμο και το δεξί χέρι του οδηγού, με τις αλλαγές στο 6άρι κιβώτιο (8άρι αυτόματο η QV). Οι Αμερικανοί ανακοίνωναν 3,9 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και τελική 325 χλμ./ώρα. Οπότε η λογική της Alfa πίσω από το video, δεν είναι υπερβολή.

Δείτε ακόμα: Μοναδική και «δηλητηριώδης» Alfa Romeo Viper

Get it on Google Play Download on the App Store