Μοναδική και «δηλητηριώδης» Alfa Romeo Viper

Το Dodge Viper εξαιρετικά δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ντελικάτο. Για την ακρίβεια, το αμερικανικό supercar είναι ακριβώς το αντίθετο: βίαιο, ωμό, ακατέργαστο. Πώς θα μπορούσε να καλλωπιστεί με μιλανέζικη ενδυμασία; Μα, φυσικά, μέσω του αξεπέραστου καροσερίστα Zagato!

Δείτε ακόμα: 257.000 ευρώ πωλήθηκε το πρώτο Dodge Viper!

Πίσω στο 2010, o διάσημος καλλιτέχνης της λαμαρίνας δημιούργησε την TZ3 Stradale Zagato. Μια ανελέητα σαγηνευτική τετράτροχη παρουσία, που τύποις ανέλαβε να διαδεχτεί την 8C Competizione, της οποίας η παραγωγή ολοκληρώθηκε το 2009. Ο Μιλανέζος οίκος φιλοτέχνησε ένα ονειρικό αμάξωμα, όμως χρειαζόταν και ένα ανάλογο σκαρί να το υποστηρίξει. Το Dodge Viper SRT-10 ήταν ο ιδανικός υποψήφιος. Απλή και παραδοσιακή κατασκευή, χωρίς πολύπλοκες καλωδιώσεις, ορυμαγδό ηλεκτρονικών συστημάτων και εξωτικά υλικά να απαρτίζουν το σασί.

Ένας ατμοσφαιρικός και «ατελείωτος» V10 8.4 λίτρων, να στέλνει μέσω παραδοσιακού 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου 600 ίππους και 760 Nm στους πίσω τροχούς, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ. και τελική 325 χλμ./ώρα. Συνδυάστε τον muscle χαρακτήρα με μια επίσκεψη στα «μαγαζιά» του Μιλάνου, προσθέστε δέρμα σε κάθε σπιθαμή της καμπίνας των επιβατών και έχετε την TZ3 Stradale.

Διαβάστε επίσης: Θα θέλατε έτσι την Alfa Romeo Giulia GTA;

Μόλις 9 κατασκευάστηκαν, στέλνοντας το επίπεδο σπανιότητας στη στρατόσφαιρα. Η συγκεκριμένη Alfa έχει διανύσει μόλις 321 χιλιόμετρα, προφανώς γιατί ο ιδιοκτήτης την αντιμετώπισε περισσότερο ως επένδυση παρά ως υπεραυτοκίνητο. Ο οίκος RM Sotheby’s θα την δημοπρατήσει τον προσεχή Μάη και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εξαψήφιο νούμερο, σε πολύ υψηλά επίπεδα. Για να δούμε αν η «φαρμακερή» Μιλανέζα καταφέρει να μπει στην εφταψήφια διάσταση.

Get it on Google Play Download on the App Store