Νέα και σαγηνευτική Alfa Romeo Giulia QV

Μετά τις τιμές των GTA και GTAm, η Alfa Romeo παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή της Giulia που βασίζονται. Η νέα Quadrifoglio Verde χαρακτηρίζεται από μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές, που την βοηθούν να παραμένει επίκαιρη.

Εμφανισιακά, η μεγαλύτερη διαφοροποίηση έχει να κάνει με την παλέτα και τα πίσω φωτιστικά σώματα. Νέα χρώματα, βγαλμένα από την κληρονομιά της μιλανέζικης φίρμας είναι διαθέσιμα, με το πλέον χαρακτηριστικό να είναι το Montreal Green που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Τα φωτιστικά σώματα ακολουθούν το φρεσκαρισμένο μοτίβο των υπόλοιπων Giulia, ενώ το ίδιο ισχύει για το εσωτερικό.

Δείτε ακόμα: Καινούργια Alfa Romeo Giulia GT Junior με 518 HP!

Το σύστημα πολυμέσων είναι νέο, φιλοξενώντας λειτουργία απεικόνισης λειτουργιών του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο, όπως γραφήματα χρησιμοποιούμενης ιπποδύναμης/ροπής, ποσοστό μοιράσματος ροπής του μπλοκέ διαφορικού μεταξύ των πίσω τροχών και παρεμφερή στοιχεία. H οθόνη αφής φτάνει τις 8,8 ίντσες, ενώ η TFT στο κέντρο του πίνακα οργάνων είναι 7 ιντσών. Η νέα κεντρική κονσόλα προσφέρει μεγαλύτερους και πιο εύκολα προσβάσιμους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και χώρο ασύρματης φόρτισης. Νέος είναι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ ανανεωμένος είναι και ο περιστροφικός επιλογέας μέσω του οποίου ελέγχεται το σύστημα πολυμέσων.

Διαβάστε επίσης: Τι ήταν ο Twin Spark κινητήρας της Alfa Romeo;

Στα μηχανικά μέρη, η μοναδική αλλαγή έγκειται στη νέα εξάτμιση της Akrapovich, που συγκαταλέγεται στον προαιρετικό εξοπλισμό. Κατά τα άλλα, ο twinturbo V6 των 2.9 λίτρων εξακολουθεί να αποδίδει 510 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 600 Nm στις 2.500 σ.α.λ., που καταλήγουν στον πίσω άξονα μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Οι Ιταλοί δεν ανακοινώνουν μεταβολές στα νούμερα επιδόσεων, κάτι που σημαίνει πως τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,7 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 307 χλμ./ώρα.

Παρόμοια είναι η ανανέωση και για την κορυφαία Stelvio. Το τετρακίνητο ιταλικό SUV θέλει 3,8 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και η τελική φτάνει στα 283 χλμ./ώρα.

Αμφότερες εφοδιάζονται με μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που προσφέρουν επίπεδο αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Αυτό σημαίνει ότι ελέγχονται αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού.

Διαβάστε επίσης: Alfa Romeo Giulia QV κυνηγάει Ferrari 812 (+video)

Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του καλοκαιριού.

Get it on Google Play Download on the App Store