Καινούργια Alfa Romeo Giulia GT Junior με 518 HP!

Η ιταλική εταιρία Totem Automobili ετοιμάζει την αναβίωση της θρυλικής Alfa Romeo Giulia GT Junior, αλλά σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης ηλεκτροκίνητης εποχής! Πολλοί δεν θα είστε σύμφωνοι με αυτό, όμως η Totem GΤelectric -όπως θα ονομάζεται- θα επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δλ. και θα διαθέτει ισχύ 518 ίππων και 940 Nm ροπής.

Δείτε ακόμα: Βρέθηκαν ανέγγιχτες Alfa Romeo και Fiat 30 ετών!

Ο ηλεκτροκινητήρας θα αντλεί ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών 50,4 kWh, βάρους 350 κιλών. Αυτή θα είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του αυτοκινήτου και θα εξασφαλίζει αυτονομία γύρω στα 320 χιλιόμετρα. Ως «δότης» θα χρησιμοποιηθεί η Alfa Romeo Giulia GT Junior 1300/1600 του 1970-1975, ωστόσο απογυμνώθηκε και μόνο το 10% του πλαισίου θα χρησιμοποιηθεί.

Δείτε ακόμα: «Μάνα και κόρη» Alfa Romeo Giulia στην πίστα (+video)

Τα περισσότερα τμήματα θα κατασκευαστούν από αλουμίνιο και ανθρακονήματα και θα γίνουν πολλές ενισχύσεις για να αντέξει την υψηλή απόδοση. Οι αναρτήσεις θα αποτελούνται από γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, ενώ στάνταρ θα είναι τα ρυθμιζόμενα σε 10 επίπεδα αμορτισέρ της Bilstein. Προαιρετικά θα διατίθενται ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ ή ακόμα και αερανάρτηση. Οι τροχοί θα είναι 17 ιντσών με ελαστικά 245/40 εμπρός και 255/40 πίσω. Τα φρένα θα αποτελούνται από αεριζόμενους και χαραγμένους δίσκους της Brembo.

Δείτε ακόμα: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio «σπάει» το κοντέρ!

Το ανασχεδιασμένο αμάξωμα θα είναι και αυτό κατασκευασμένο από ανθρακόνημα. Τα νέα LED φώτα θυμίζουν εκείνα των μοντέλων 1750/2000 σε πιο σύγχρονη αλλά ρετρό μορφή. Στο εσωτερικό θα υπάρχει ταμπλό από ανθρακόνημα, νέα ρετρό καθίσματα και ψηφιακός πίνακας οργάνων αντί του κλασικού με τα αναλογικά όργανα και ένα ρετρό infotainment με οθόνη 3,5 ιντσών.

Δείτε ακόμα: Η μοναδική Alfa Romeo 155 GTA Stradale (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store