«Μάνα και κόρη» Alfa Romeo Giulia στην πίστα (+video)

Η Giulia έχει εξελιχθεί σε ρετρό άρμα της Alfa Romeo. Εκτός των θρυλικών εκδόσεων GTA και GTAm που επανέφερε, η παρουσίαση του ίδιου του μοντέλου αποτέλεσε η είδηση του 2016 για την αυτοκίνηση, μα κυρίως το γεγονός της 20ετίας για τη μιλανέζικη φίρμα.

Δείτε ακόμα: Ελληνική Alfa 75 Turbo 410 ίππων τρελαίνει κόσμο (+video)

Η πανέμορφη μπερλίνα συγκέντρωσε το σύνολο της ελπίδας για restart της Alfa και επανέφερε τους Ιταλούς στο τραπέζι με τους μεγάλους της κατηγορίας (Audi, BMW, Mercedes). Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πρωτοτύπησαν λανσάροντας πρώτα την κορυφαία QV. Το μοντέλο που αποκαθήλωσε τη M3 από το θρόνο των sport sedan στο Nurburgring και έκανε την καλύτερη διαφήμιση στην Alfa Romeo. Πόσο περήφανη θα ήταν η «μητέρα» της…

Διαβάστε επίσης: Η Alfa GTV 2.0 V6 Turbo μας σηκώνει την τρίχα (+video)

Η Giulia Super 1300 ήταν από τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα της κατηγορίας για την εποχή της. Η QV των 70’s αν προτιμάτε. Από 1.290 κ.εκ. έστελνε 88 ίππους και 140 Nm στους πίσω τροχούς. Ακόμα και 30 χρόνια αργότερα, αρκετά μοντέλα δεν μπορούσαν να «ματσάρουν» τέτοια νούμερα ούτε από 1.4 λίτρα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με αγωνιστικό, οπότε η απόδοση ξεπερνά τους 100 ίππους. Προφανώς λίγη σχέση έχουν με τα 510 του 2.9 twinturbo V6 της νέας Giulia, όπως προφανέστερα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Μια ρομαντική συνάντηση μάνας-κόρης στην πίστα, για να σηκώνεται η τρίχα στους παλιότερους και να απλώνεται το σεντόνι της μάθησης στους καινούργιους. Απολαύστε τον απίθανο ήχο των 2 διπλών καρμπιρατέρ, που δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να κοντράρει ο σύγχρονος V6.

Get it on Google Play Download on the App Store