Από 65.000 ευρώ η Alfa Romeo Giulia Veloce Ti

Με αφορμή την παρουσίαση της νέας Giulia MY20, η Alfa Romeo συνδύασε τρία από τα πιο διάσημα ονόματα της, δημιουργώντας την απόλυτη τετρακίνητη έκδοση του μοντέλου.

H Giulia Veloce Ti εφοδιάζεται αποκλειστικά με την κορυφαία έκδοση του 2λιτρου βενζινοκινητήρα, απόδοσης 280 ίππων και 400 Nm ροπής που σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων και το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4, επιταχύνει το μοντέλο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,2 δλ.

Δείτε ακόμα: Θα κάψει καρδιές η Alfa Romeo Giulia GTA Coupe!

Τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του μοντέλου μια σειρά μοναδικών χαρακτηριστικών δικαιολογούν, τόσο τον «τίτλο» Veloce (ταχύτητα), όσο και το Ti (Turismo Internazionale), με την έκδοση να ξεχωρίζει για το σπορ, αλλά παράλληλα εκλεπτυσμένο στιλ της.

Δείτε ακόμα: Alfa Romeo Alfetta με το πλάι κι όπου πάει (+video)

Στην Giulia Veloce Ti έχει γίνει ευρύτερη χρήση ανθρακονήματος, αφού εκτός από τον άξονα μετάδοσης η εφαρμογή του συγκεκριμένου υλικού έχει γίνει στο αμάξωμα, αλλά και στο εσωτερικό. Η τριγωνική μάσκα, οι καθρέπτες, τα πλαϊνά μαρσπιέ, αλλά και η διακριτική πίσω αεροτομή είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Τέλος οι σκουρόχρωμες ζάντες των 19 ιντσών και τα λογότυπο σε σκούρο χρώμιο συμπληρώνουν μια αυθεντικά σπορ εικόνα. Αντίστοιχα στο εσωτερικό ο βασικός διάκοσμος χρησιμοποιεί ανθρακονήματα που συνδυάζονται ιδανικά με τα σπορ καθίσματα με επένδυση από δέρμα και αλκαντάρα, μια ακόμα σαφής αναφορά στο χώρο των αγώνων.

Δείτε ακόμα: Νέες Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm με 540 ίππους

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της Giulia MY20, η Veloce Ti διαθέτει ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, με τις κυριότερες διαφορές σε σχέση με το παρελθόν να εστιάζονται στο νέο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής των 8,8 ιντσών, αλλά και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) που προσδίδουν επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2 στο μοντέλο.

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα κρατάει η Alfa Romeo 1.7 IE 16V; (+video)

Η νέα Alfa Romeo Giulia Veloce Ti είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά με τιμές από 65.000 ευρώ, ενώ η γκάμα του μοντέλου ξεκινά από τις 43.500 ευρώ περιλαμβάνοντας εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου απόδοσης από 190, έως 510 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store