Alfa Romeo Alfetta με το πλάι κι όπου πάει (+video)

Η Alfetta ήταν μια από τις τελευταίες πισωκίνητες Alfa Romeo, μαζί με την 75 που προϋπάντισε, πριν τον ερχομό της νέας Giulia. Ως τέτοια, δημιούργησε φανατικό κοινό και λατρεύτηκε από πολλούς ενθουσιώδεις οικογενειάρχες. Τον λόγο, μπορείτε να τον δείτε στο παρακάτω video και τη μπερλίνα του Turbino – όπως λέγεται το όνομα του οδηγού/YouTuber που χαρίζει στη Μιλανέζα τις εντυπωσιακές γωνίες.

Δείτε ακόμα: O ηδονικός ήχος της Alfa Romeo Giulia GTAm (+video)

Κάτω από το καπό, τραγουδάει και τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς ο 2λιτρος Twin Spark της 75. Οι 150 ίπποι του ατμοσφαιρικού τετρακύλινδρου περνάνε μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου στον πίσω άξονα, όπου αναλαμβάνει την κατανομή τους ένα μπλοκέ διαφορικό. Οι επιδόσεις που χαρίζει στο ιταλικό σεντάν είναι εξαιρετικές, με δεδομένο πως μιλάμε για μοντέλο του 1980, καθώς το 0-100 χλμ./ώρα υπολογίζεται στα 9,0 δλ. και η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 200 χλμ./ώρα – τουλάχιστον αυτά ήταν τα νούμερα της αντίστοιχης 75άρας.

Διαβάστε επίσης: Πόσα άλογα κρατάει η Alfa Romeo 1.7 IE 16V; (+video)

Το αυτοκίνητο είναι βελτιωμένο μεν στα σημεία, με καινούργια ανάρτηση και νέα εξάτμιση, ωστόσο το αμάξωμα και το εσωτερικό είναι εντελώς εργοστασιακά, διατηρούμενα σε εξαιρετική κατάσταση 40 χρόνια μετά την παρουσίασή του. Λίγο ενδιαφέρον έχει βέβαια, τη στιγμή που μόλις πατηθεί το γκάζι τέρμα και στρίψει το τιμόνι, η Alfetta αρχίζει να χορεύει.

Get it on Google Play Download on the App Store