Καταιγισμός ρεκόρ από την Alfa Romeo Stelvio QV! (+video)

Το γεγονός ότι η Mercedes-AMG GLC 63 S πήρε τα σκήπτρα του ταχύτερου SUV στο Nurburgring, δεν πτόησε την Alfa Romeo Stelvio QV. Απόδειξη της αντίδρασης, τα 3 ρεκόρ που κατέρριψε σε ισάριθμες μέρες και πίστες της Μεγάλης Βρετανίας!

Δείτε ακόμα: Πωλείται η μία και μοναδική αυτή Alfa Romeo 4C

Mπορεί να μην επισκέφθηκε -προς το παρόν- την «Πράσινη Κόλαση» για την ρεβάνς, όμως τα σιρκουί των Brands Hatch, Donington και Silverstone μια χαρά δουλειά κάνουν για τους Ιταλούς. Η κορυφαία Stelvio, με τον οδηγό αγώνων David Brise πίσω από το τιμόνι, εξαπέλυσε τους 510 ίππους και τα 600 Nm ροπής του twinturbo V6 των 2.9 λίτρων, σε αγαστή συνεργασία με το σύστημα τετρακίνησης Q4 και το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και το πλαίσιο διαχειρίζονται με μαεστρία επιδόσεις της τάξης των 3,8 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και τελικής 283 χλμ./ώρα, μετουσιώνοντας τους αριθμούς σε ταχύτητα εντός των στροφών. Και μετά, σε λίγους ακόμα αριθμούς.

Στην μικρότερη πίστα όλων, το Brands Hatch, το SUV της Alfa χρειάστηκε λιγότερο από 56 δλ. (55,9) για να γυρίσει τα 1,9 χιλιόμετρα της διαδρομής. Τα 3,1 χλμ. του Donington απαίτησαν 1.21.1, ενώ για την μεγαλύτερη και πιο απαιτητική όλων -το Silverstone, δηλαδή- το χρονόμετρο έφτασε στα 2.31.6!

Διαβάστε επίσης: Προβλήματα στα ηλεκτρονικά η Alfa Romeo Giulia QV

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε ήταν εντελώς εργοστασιακό και μετακινήθηκε από το ένα μέρος στο άλλο, διαδοχικά, μέσα σε 3 ημέρες.

Get it on Google Play Download on the App Store