Η γέννηση της Alfa Romeo Giulia GTA σε 8′ (+video)

Φέτος συμπληρώνονται 110 χρόνια από την ίδρυση της Alfa Romeo. Για τα γενέθλιά του, οι Ιταλοί φρόντισαν να μας κάνουν το καλύτερο δώρο, με την αναβίωση των γραμμάτων «GTA» και «GTAm» στις συναρπαστικές εκδόσεις της Giulia. Ως κατακλείδα του, κατά τα άλλα«ματιασμένου» 2020, η φίρμα από το Μιλάνο δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ περίπου 8 λεπτών, στο οποίο βλέπουμε την γέννηση του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στην Ιστορία της.

Διαβάστε επίσης: Ολοκαίνουργια Alfa Giulia GTA είναι τέχνη σε τροχούς

Οι ιθύνοντες νόες πίσω από τη σημερινή Giulia GTA αναλύουν την πορεία από τα σκίτσα παραγωγής, στα πρωτότυπα δοκιμών και μέχρι την έκδοση παραγωγής, παράλληλα με τις δυσκολίες στην εξέλιξη, τις επιρροές από τη Formula 1, το βάρος της κληρονομιάς που κουβαλάει, το συναίσθημα και τις επιδόσεις ενός αυτοκινήτου-σταθμό στα χρονικά της Alfa Romeo. Μιλώντας για F1, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ανάμιξη της Sauber κατά την εξέλιξη του αυτοκινήτου.

Οι Ελβετοί βρίσκονται στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού πάνω από μισό αιώνα, με τα 27 εξ αυτών των ετών να αφορούν τη συμμετοχή τους στην κορωνίδα του motorsport. Με ιδιόκτητη αεροδυναμική σήραγγα και μονάδα κατασκευής συνθετικών υλικών, η Sauber Engineering κατασκευάζει τα περισσότερα από τα ανθρακονημάτινα μέρη των GTA και GTAm, όπως τον εμπρός προφυλακτήρα και τα φτερά, το καπό, την οροφή, τον διαχύτη και τις προσθήκες των πίσω φτερών, αλλά και το αεροδυναμικό πακέτο (splitter, ακροπτερύγια, πλαϊνές ποδιές και την τεράστια αεροτομή), που εξελίχθηκε ειδικά για την Giulia.

Δείτε ακόμα: Νέα Alfa Romeo Giulia GT 518 PS με ένα «αλλά»

Το συνολικό βάρος στην Giulia GTA έχει μειωθεί κατά 100 ολόκληρα κιλά, με την GTAm να σταματά την ένδειξη της ζυγαριάς στο 1.520. Σε συνδυασμό με τους 540 ίππους του 2.9 V6 twinturbo, εξασφαλίζεται αναλογία κιλών ανά ίππο στο 2,82 και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα της τάξης των 3,6 δλ.!

Δείτε επίσης: Alfa Romeo Giulia GTAm γκαζώνει και πωρώνει!

Μόλις 500 GTAm θα κατασκευαστούν, αποτίοντας τον απαραίτητο φόρο τιμής στη θρυλική Ιταλίδα της δεκαετίας του 60.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνουν οι Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm;

Get it on Google Play Download on the App Store