Η Mercedes ετοιμάζει το EQE SUV (+video)

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές της Mercedes. Τον περασμένο μήνα το αστέρι από τη Στουτγκάρδη αποκάλυψε το εμβληματικό ηλεκτρικό SUV της, EQS, το οποίο θα ακολουθείται σε λίγους μήνες, όπως φαίνεται, από το μικρότερο EQE SUV.

Ο σχεδιασμός της Mercedes-Benz προβλέπει ένα εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό αυτοκίνητο ισοδύναμο κάθε μοντέλου με θερμικό κινητήρα της γκάμας της. Στην κατηγορία των SUV, αυτό σημαίνει ότι η GLE θα είναι σύντομα διαθέσιμη με κινητήρα μηδενικών εκπομπών ρύπων, που θα φέρει διαφορετική σχεδίαση και το όνομα EQE SUV όταν βγει στην αγορά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εξέλιξη και όπως βλέπετε στο κατασκοπεύτικό βίντεο παρακάτω, το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο κάνει γύρους στο Nurburgring.

Το πρώτο μέρος του βίντεο δείχνει το EQE SUV καθ’ οδόν για το Ring και στο δεύτερο, το πρωτότυπο κάνει γύρους στην πίστα με υψηλές ταχύτητες. Οπως βλέπετε πρόκειται για ένα αρκετά καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο, αν και οι πληροφορίες το θέλουν να μοιάζει πολύ με το μεγαλύτερο και ακριβότερο SUV, το EQS. Φυσικά, υπάρχουν διαφορές στο styling μεταξύ των δύο, αλλά σε γενικές γραμμές μοιάζουν πολύ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τα κινητήρια σύνολα, αν και είναι αναμενόμενο το EQE SUV να μοιράζεται ίδια μηχανικά μέρη με το σεντάν EQE. Εάν ισχύσει αυτό, τότε η βασική έκδοση του επερχόμενου SUV θα έχει κίνηση στους πίσω τροχούς και θα αποδίδει 288 ίππους με 530 Nm ροπής.

Επίσης, πιθανολογείται μια πιο ισχυρή έκδοση διπλού κινητήρα, καθώς και μία με το σήμα AMG και ισχύ έως 671 ίππους. Δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημη ημερομηνία πρεμιέρας, αν και οι φήμες θέλουν το μοντέλο να κυκλοφορεί πριν από το τέλος του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store