Η Mercedes παρουσιάζει το πιο επιβατικό Actros

Το Actros είναι συνώνυμο των μεταφορών και η Mercedes γνωρίζει πως για τους οδηγούς του, είναι γραφείο και σπίτι μαζί. Για να κάνει πιο άνετη τη διαμονή τους στην καμπίνα, παρουσιάζει την πιο επιβατική του έκδοση μέχρι σήμερα.

Το Actros Edition 2 είναι ό,τι πλησιέστερο έχει παρουσιάσει η Mercedes Trucks σε επιβατηγό, διαθέτοντας στοιχεία εξοπλισμού από τα αυτοκίνητα του «Αστεριού». Οι Γερμανοί αναφέρουν πως υπάρχουν πάνω από 40 διαφορετικά στοιχεία, παρμένα από τα τετράτροχα της Στουτγκάρδης. Δερμάτινες επενδύσεις Nappa, φιλέτα ανθρακονημάτων και ambient φωτισμός είναι μερικά από τα «κομφόρ» που ανακοινώνονται, ενώ υπάρχει και σύστημα πολυμέσων μαζί με ψηφιακό πίνακα οργάνων. To ηχοσύστημα επίσης είναι αναβαθμισμένο, προστίθενται θύρες USB/σημεία φόρτισης, ενώ υπάρχουν μέχρι καθρέπτης ξυρίσματος και ψυγείο.

Εξωτερικά, συναντάμε αυτοκόλλητα με αστέρια στο πλάι,  μια τετράδα LED πάνω από το παρμπρίζ και την επιγραφή «Edition 2», σκαλοπάτια από ανοξείδωτο ατσάλι που θυμίζουν πεταλιέρα AMG, «βράγχια» από το ίδιο υλικό, φωτιζόμενο άστρο, μαύρες ζάντες, αλλά και ίδιας απόχρωσης διακοσμητικά στη μάσκα. Η σκουρόχρωμη τεχνοτροπία συνεχίζεται και στο περίγραμμα των προβολέων, οι οποίοι διαθέτουν τεχνολογία Bi-xenon.

Η Mercedes θα κατασκευάσει 400 Actros Edition 2, όλα στο χρώμα «γκρι φεγγαρόπετρας» διαθέσιμα σε διαξονική ή τριαξονική μορφή, BigSpace ή GigaSpace (εσωτερικό ύψος 1,99 μέτρα και 2,13 μέτρα αντίστοιχα) και όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις ισχύος των μοτέρ. Ο θρυλικός OM471 εξακύλινδρος εν σειρά ντίζελ των 12.8 λίτρων προσφέρεται με 421, 449, 476, 510 και 530 άλογα, παρέχοντας ροπή από 2.100 έως 2.600 Nm. Ο μεγαλύτερος OM473 ανέρχεται στα 15.6 λίτρα και προσφέρεται σε τρεις εκδοχές: 517, 578 και 625 ίππων. Η ροπή ξεκινά από τα 2.600 Nm, ανεβαίνει στα 2.800 Nm και κορυφώνεται στα 3.000 Nm, στην κορυφαία μορφή του Actros.

Get it on Google Play Download on the App Store