Μercedes-AMG GT R Roadster για κάμπριο «εκτελέσεις»

Η AMG GT R είναι το «όπλο» της Mercedes στις ανά τον κόσμο πίστες, με πρώτη και κυριότερη την «Πράσινη Κόλαση». Δεν είναι τυχαίο πως το μεγαλύτερο μέρος της εξέλιξης έλαβε μέρος στο Nurburgring, ούτε τυχαίες είναι η νίκες της αγωνιστικής GT3 στον 24ωρο αγώνα αντοχής. Για όσους θέλουν να έχουν τον άνεμο στα μαλλιά τους ενόσω επιτίθενται σε κερμπ και κορυφές στροφών, η φίρμα από την Στουτγκάρδη προσφέρει την Roadster σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Εμφανισιακά δεν διαφέρει σε τίποτα από την κλειστή, πέραν φυσικά της ηλεκτρικά αναδιπλούμενης υφασμάτινης οροφής. Οι 19αρες ζάντες, οι επιθετικοί προφυλακτήρες με το ευμέγεθες splitter εμπρός και τον αναλόγων διαστάσεων διαχύτη πίσω, μετά της σταθερής ανθρακονημάτινης αεροτομής στο πορτμπαγκάζ συνεχίζουν να δίνουν τον «πολεμικό» τόνο στο supercar από την Στουτγκάρδη.

Δείτε ακόμα: «Αντίο» της Mercedes στον V12 με συλλεκτική S-Class

Στο ίδιο μοτίβο και οι επιδόσεις, παρά το αυξημένο βάρος του μηχανισμού της οροφής και των ενισχύσεων στο σασί. Οι Γερμανοί ανακοινώνουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα (3,5 δλ.) και πανομοιότυπη τελική ταχύτητα (318 χλμ./ώρα η Coupe, 317 η Roadster). Οι κοινές συνισταμένες συνεχίζονται και κάτω από το καπό, με τον 4λιτρο twinturbo V8 να αποδίδει 585 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. και 700 Nm μεταξύ 1.900-5.500 σ.α.λ. Η δύναμη περνάει στους πίσω τροχούς μέσω του 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DCT, το οποίο έχει μακρύτερη 1η για ομαλότερη παροχή της δύναμης (και περιορισμό του σπιναρίσματος στις εκκινήσεις) και κοντύτερη 6η, για αμεσότερο τράβηγμα εν κινήσει.

Δεν λείπει ούτε το σύστημα τετραδιεύθυνσης της Coupe, το οποίο στρίβει τους πίσω τροχούς στην αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς μέχρι τα 100 χλμ./ώρα -προς όφελος της ευελιξίας και της ρυθμισιμότητας του πίσω μέρους- και στην ίδια φορά σε ταχύτητες που υπερβαίνουν αυτό το όριο -προς όφελος της σταθερότητας.

Διαβάστε επίσης: BMW M5 και Mercedes-AMG E63 S «σφάζονται» στην πίστα (+video)

Μόλις 750 Mercedes-AMG GT R Roadster πρόκειται να κατασκευαστούν, με τους Γερμανούς να δηλώνουν πως το 1/3 της παραγωγής έχει ήδη προπωληθεί. Οπότε όσοι πιστοί, βιαστείτε!

Get it on Google Play Download on the App Store