Νέα Mercedes-AMG C 43 με 390 ίππους

 

Στα μέσα του προηγούμενο μήνα η Mercedes παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση της C-Class η οποία κυκλοφορεί σε αυτή την γενιά της από το 2014 και πλέον έκρινε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για το… facelift της. Αυτή την φορά η ανανεωμένη C-Class επανέρχεται στο προσκήνιο, λίγο πριν την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της, με την αποκάλυψη της ισχυρής Mercedes-AMG C 43 4MATIC σε εκδόσεις Saloon (σεντάν) και Estate (στέισον βάγκον).

Δείτε ακόμη: Mercedes-AMG GLE 63 Coupe με 909 ίππους! (+video)

Αυτή την φορά η AMG C 43 είναι πιο ισχυρή από ποτέ, καθώς πλέον οι μηχανικοί κατάφεραν να αυξήσουν την ιπποδύναμη του 3.0 λτ. V6 βενζινοκινητήρα στους 390 ίππους (+23 ίπποι) στις 6.100 σ.α.λ. και στα 520 Nm ροπής, η οποία είναι διαθέσιμη από τις 2.500 σ.α.λ. έως και τις 5.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με την τετρακίνηση και το 9άρι αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift TCT 9G, η Mercedes-AMG C 43 υπόσχεται 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα (4,8 δλ. χρειάζεται η έκδοση Estate) και τελική ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Όσον αφορά στην κατανάλωσή της, η Mercedes ανακοινώνει επισήμως από 9,1 λίτρα/100 χλμ. έως και 9,6 λίτρα/100 χλμ. μέση κατανάλωση.

Φυσικά σε μία τέτοια έκδοση οι μηχανικές βελτιώσεις συνδυάζονται και από αισθητικές παρεμβάσεις που σκοπό έχουν να τονώσουν τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου αλλά και να βελτιώσουν την αεροδυναμική του απόδοση. Αισθητικά λοιπόν, η ανανεωμένη Mercedes-AMG C 43 4MATIC διαθέτει εμπρός μάσκα με διπλή οριζόντια γρίλια σε ασημί ματ χρώμα, την οποία συναντάμε πλέον σε όλες τις εκδόσεις AMG, ενώ ανασχεδιασμένοι είναι οι δύο προφυλακτήρες εμπρός και πίσω. Εκεί, υπάρχουν δύο διπλές απολήξεις εξάτμισης, σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, ενώ στο πίσω καπό υπάρχει και διακριτική αεροτομή. Ανασχεδιασμένες είναι και οι ζάντες αλουμινίου 18 ή 19 ιντσών. Φυσικά υπάρχουν σπόιλερ στο πλάι, τα ειδικά σήματα AMG στο αμάξωμα.

Διαβάστε επίσης: BMW M2 vs Mercedes-AMG A 45: Κόντρα στα 250 χλμ./ώρα (+video)

Στο εσωτερικό, το πρώτο πράγμα που μαγνητίζει το βλέμμα σου είναι το τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος και την κόκκινη ρήγα στην κορυφή του. Πίσω του βρίσκεται ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, ενώ ψηλά στο κέντρο του ταμπλό τα φώτα στρέφονται στην έγχρωμη οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10,25 ιντσών (7,0 ιντσών στην στάνταρ έκδοση).

Get it on Google Play Download on the App Store