Νέα Mercedes EQB: Η ηλεκτρική GLB

Ένα νέο μέλος στην οικογένεια των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της οικογένειας «ΕQ» πρόσθεσε η Mercedes-Benz μετά τις EQA, EQC και EQS, την EQB. Βασισμένη στην GLB, η EQB φέρει σχεδιαστικές διαφορές κυρίως εξωτερικές, ενώ για την κίνησή της φροντίζει αποκλειστικά ηλεκτροκινητήρας.

Το πληθωρικό SUV των 4.684 χλστ. μήκους, 1.834 χλστ. πλάτους, 1.667 χλστ. ύψους και με μεταξόνιο 2.829 χλστ. ξεχωρίζει αμέσως, χάρη στο πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω τμήμα του αμαξώματος, με βάση τα πρότυπα της μικρότερης EQA. Χαρακτηριστικά της γνωρίσματα αποτελούν το μαύρο πάνελ της μάσκας με το αστέρι στο κέντρο, τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω και οι μυώδεις προφυλακτήρες. Εντυπωσιακές με την σειρά τους είναι και οι ζάντες αλουμινίου των έως 20 ιντσών. Παρά τον τετραγωνισμένο σχεδιασμό της EQB, ο αεροδυναμικός συντελεστής είναι αρκετά χαμηλός (Cd: 0,28).

Στο εσωτερικό της EQB ο σχεδιασμός είναι πανομοιότυπος με εκείνον της GLB. Επίσης, όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν πολύ άνετους χώρους, ενώ έχουν στη διάθεσή τους και μεγάλο χώρο αποσκευών, από 495 έως 1.710 λτ. Την πρακτικότητα ενισχύει με την σειρά του το συρόμενo κάθισμα της δεύτερης σειράς, το οποίο μετακινείται μέχρι 140 χιλιοστά. Όσο για τις δύο επιπλέον θέσεις (προαιρετικά 7 θέσεις) που ενσωματώνονται στο πορτ μπαγκάζ, προορίζονται για επιβάτες με ύψος έως 1,65 μ.

H Ευρωπαϊκή έκδοση EQB 350 4MATIC φτάνει τα 419 χλμ. αυτονομίας, με μεικτή κατανάλωση 18,1-19,2 kWh/100 χλμ. και μπαταρίες χωρητικότητας από 66,5 kWh. Στα σχέδια βρίσκεται και μια έκδοση με μεγαλύτερη αυτονομία. Παράλληλα, θα υπάρξουν εκδόσεις με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς και με ισχύ που θα ξεπερνά ακόμα και τους 272 ίππους. H EQB εξοπλίζεται στάνταρ με φορτιστή 11 kW, ωστόσο θα προσφέρει τη δυνατότητα να φορτίζει και σε ταχυφορτιστές έως 100 kW, όπου θα φορτίζει σε 30 λεπτά (10-80%). Πιο αναλυτικά στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store