«Σκοτεινός ιππότης» η νέα Mercedes-AMG GT

Στον απόηχο της παρουσίασης της Black Series, η Mercedes στρέφει την προσοχή της στην βασική AMG GT. Την οποία αναβαθμίζει και τροποποιεί την γκάμα της.

Εμφανισιακά δεν υπάρχουν αλλαγές, πέρα από κάποια νέα εξοπλιστικά πακέτα. Το Night Edition, για παράδειγμα, προσθέτει ανθρακόνημα στην οροφή και μαύρο χρώμα σε δαγκάνες, φωτιστικά σώματα, μάσκα και ζάντες, μετατρέποντας την GT σε «σκοτεινό ιππότη». Στο εσωτερικό το μαύρο επίσης κυριαρχεί, με τα καθίσματα AMG Performance, το τιμόνι και σχεδόν κάθε σπιθαμή της καμπίνας να καλύπτεται από δέρμα Nappa και piano black επιφάνειες. Η αναβάθμιση του γερμανικού supercar ωστόσο, μόνο επιδερμική δεν είναι.

Δείτε ακόμα: Mercedes-AMG A45 S «ξεραίνει» το Audi RS 4 (+video)

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο κινητήρας, που αποκτά επιπλέον 54 ίππους. Ο 4.0 V8 twinturbo αποδίδει πλέον 530 ίππους (από 476) και 670 Nm (από 630), καθιστώντας περιττή την έκδοση S των 522 ίππων, η οποία καταργείται. Εφεξής, η γκάμα της GT αποτελείται από τις GT C (557 άλογα), GT R (585), GT R Pro (επίσης 585, αλλά πιο πισταδόρικη) και φυσικά την πανίσχυρη Black Series, των 730 ίππων. Πέρα από την αυξημένη ισχύ, η GT έχει πλέον ως στάνταρ την ενεργή ανάρτηση AMG Ride Control, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, τα κεραμικά δισκόφρενα και το πρόγραμμα Race. Προαιρετικά, διατίθεται το σύστημα τετραδιεύθυνσης για ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα και ευελιξία.

Διαβάστε επίσης: H ασύλληπτη τιμή της Mercedes-AMG GT Black Series

Οι Γερμανοί δεν ανακοινώνουν επιδόσεις, όμως βάσει της καταργηθείσας GT S τα 100 χλμ./ώρα από στάση θα πρέπει να έρχονται στα 3,8 δλ. και η τελική να ανέρχεται στα 310 χλμ./ώρα (4 δλ. και 304 χλμ./ώρα οι αριθμοί της απερχόμενης GT).

Get it on Google Play Download on the App Store