Να κι η Cabrio έκδοση της Lexus LC 500!

H Lexus θα παρουσιάσει κι επίσημα στην έκθεση του Los Angeles την «ξεσκέπαστη» έκδοση της LC 500.

Το νέο μοντέλο βασίζεται στο πρωτότυπο που γνωρίσαμε στην έκθεση του Detroit στις αρχές του 2019, με το μοντέλο παραγωγής να μας έρχεται το καλοκαίρι του 2020.

Δείτε ακόμα: Χάρμα οφθαλμών το Lexus RC-F Track Edition

Η Lexus LC 500 διαθέτει μια μαλακή οροφή, η οποία απαιτεί 15 δλ. για να ανοίξει και 16 δλ. για να κλείσει, λειτουργίες οι οποίες μπορούν να επιτελεστούν σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα. Η οροφή θα είναι διαθέσιμη σε μαύρο και μπεζ χρώμα, και θα συνδυάζεται άψογα με το δυναμικό αμάξωμα το οποίο θα προσφέρεται σε 10 διαφορετικά χρώματα. Δεδομένου ότι οι τυχεροί ιδιοκτήτες της LC 500 θα την οδηγούν σε διάφορες συνθήκες, το νέο μοντέλο έχει εξοπλιστεί με προηγμένο σύστημα θέρμανσης και ψύξης, με την ονομασία Lexus Climate Concierge, που θα προσφέρει και θέρμανση για το ανώτερο μέρος του σώματος των επιβατών. Το εν λόγω σύστημα θα μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα το σύστημα ελέγχου κλιματισμού, τα θερμαινόμενα καθίσματα, αλλά και το θερμαινόμενο τιμόνι, για να εξασφαλίσει άνετη διαμονή στους επιβάτες ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία. Επιπρόσθετα, η Lexus αναφέρει ότι ο σχεδιασμός του αμαξώματος έχει γίνει με γνώμονα να διατηρηθεί ο αεροδυναμικός θόρυβος σε όσο το δυνατόν χαμηλά επίπεδα, ενώ παράλληλα έχει τοποθετήσει κι έναν διάφανο ανεμοθραύστη ανάμεσα από τα προσκέφαλα των πίσω θέσεων.

Διαβάστε επίσης: Ανανεωμένο Lexus RX με νέες τεχνολογίες

Στο εσωτερικό του πολυτελούς Lexus, οι οδηγοί θα βρουν μια κομψή καμπίνα με δερμάτινη επένδυση και ταπετσαρία Alcantara. Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά είναι τα πεντάλ αλουμινίου, το σύστημα φωτισμού περιβάλλοντος, καθώς και το σύστημα infotainment με την οθόνη των 10,3 ιντσών, το οποίο είναι συμβατό με τεχνολογίες Android Auto, Amazon Alexa και με το Apple CarPlay. Επιπρόσθετα, από το βασικό κιόλας εξοπλισμό της LC 500, προσφέρεται το σύστημα Lexus + που περιλαμβάνει πολλά συστήματα ασφαλείας και τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού. Μέχρι και αυτή τη στιγμή η Lexus δεν ανακοίνωσε τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα του πολυτελούς convertible μοντέλου της, αλλά σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε θα κινείται από έναν 8κύλινδρο κινητήρα 5 λίτρων με ισχύ 478 ίππων και 539 Nm ροπής. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, μέσω του αυτόματου κιβωτίου δέκα ταχυτήτων. Η τιμή διάθεσης δεν έχει προς το παρόν ανακοινωθεί, παρά μόνο ότι θα υπάρχει και μία περιορισμένη έκδοση που θα κατασκευαστεί σε μόλις 100 μονάδες και θα ονομαστεί Inspiration Series και θα προσφέρεται αποκλειστικά  σε μπλε χρώμα, με μπλε οροφή, γκρι διακοσμητικά και ζάντες 21 ιντσών.

Get it on Google Play Download on the App Store