Νέο Skoda Enyaq Laurin & Klement με έξτρα ισχύ

Η Skoda ολοκληρώνει τη γκάμα των πλήρως ηλεκτρικών SUV της, λανσάροντας τα νέα Enyaq και Enyaq Coupe Laurin & Klement. Μια έκδοση που βουτάει τόσο στην παράδοση της τσεχικής φίρμας, παίρνοντας τα ονόματα των ιδρυτών της Václav Laurin και Václav Klement, όσο και την πολυτέλεια. Εκτός αυτού, τα Enyaq L&K διακρίνονται για την αυξημένη τους ισχύ και τις καλύτερες επιδόσεις.

Οι κορυφαίες εκδόσεις του EV crossover από το Μλάντα-Μπόλεσλαβ ξεχωρίζει χάρις στο αποκλειστικό χρώμα Platinum Grey και τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες. Χρώμιο φέρουν επίσης οι ράγες οροφής, αλλά και τα πλαίσια των παραθύρων και της μάσκας, με τη δεύτερη να έχει το «φωταγωγημένο πρόσωπο» Crystal Face, που αποτελείται από 131 LED. Στάνταρ είναι και τα LED Matrix φωτιστικά σώματα μπροστά, ενώ τα πίσω είναι full LED. Στο βασικό εξοπλισμό και οι νέες ζάντες των 20 ιντσών, που προαιρετικά φτάνουν τις 21.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η πολυτέλεια μέσω των δερμάτινων επενδύσεων, που προσφέρονται σε μπεζ ή μαύρη απόχρωση. Αποκλειστικά για τα L&K είναι τα κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα, που παράλληλα διαθέτουν λειτουργία μασάζ. Σημαντικότερα, ωστόσο, το Enyaq L&K είναι το πρώτο Skoda που προσφέρει την αναβάθμιση User Interface στο σύστημα πολυμέσων, συνδυάζοντας καλύτερα γραφικά και αυξημένη ευχρηστία.

Πρωτιές, αρκετά σημαντικότερες μάλιστα, έχουμε και στα μηχανικά μέρη. Το Enyaq L&K σηματοδοτεί το ντεμπούτο ενός νέου πακέτου μπαταρίας και μετάδοσης κίνησης, που δίνει στον οδηγό περισσότερη ισχύ, καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αυτονομία. O νέος ηλεκτροκινητήρας παίρνει θέση στον πίσω άξονα και παράγει 281 ίππους, ξεπερνώντας κατά 77 ίππους την απόδοση του απλού πισωκίνητου Enyaq 80, αλλά και κατά 15 ίππους το τετρακίνητο δικινητήριο Enyaq 80. Το Enyaq L&K 85 επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα εντός 6,7 δλ., κατεβάζοντας σχεδόν 2 δλ. το χρόνο του πισωκίνητου Enyaq 80. Αυξημένη εμφανίζεται και η τελική ταχύτητα, που πλέον περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα (+20 χλμ./ώρα). Το τετρακίνητο Enyaq L&K 85x είναι ακόμα πιο γρήγορο, θέλοντας 6,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα.

Βελτιωμένη παρουσιάζεται και η αυτονομία, χάρις στη νέα μπαταρία (δεν ανακοινώνεται χωρητικότητα) και τη λειτουργία προθέρμανσης που τη συνοδεύει. Το πισωκίνητο Enyaq 85 μπορεί να διανύσει έως 570 χλμ. με μια φόρτιση, ενώ το τετρακίνητο 85x φτάνει μέχρι τα 550 χλμ. Η καμπύλη φόρτισης της μπαταρίας έχει βελτιστοποιηθεί εξίσου, επιτρέποντας. επιτρέπει στο Enyaq L&K να γεμίζει από το 10 έως το 80%  σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Get it on Google Play Download on the App Store