Νέες Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm με 540 ίππους

Η Alfa Romeo Giulia παρουσιάζεται στη νέα σπορ έκδοση GTA και στην ακόμα πιο σκληροπυρηνική GTAm, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη, τόσο με την αγωνιστική της εμφάνιση, όσο και με τις επιδόσεις της.

Δείτε ακόμη: Πόσα άλογα κρατάει η Alfa Romeo 1.7 IE 16V; (+video)

Η φλογερή Ιταλίδα, βασίζεται στην Giulia Quadrifoglio διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική και κράτημα στο δρόμο, αλλά και μείωση του βάρους. Η ενεργή αεροδυναμική μελετήθηκε ειδικά για να αυξήσει την πίεση προς την άσφαλτο με τεχνικές που προέρχονται απευθείας από τη Formula 1. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα στον εμπρός προφυλακτήρα, στα μαρσπιέ, η ειδική πίσω αεροτομή και το ενεργό εμπρός σπλίτερ συνδράμουν στη βελτίωση της σταθερότητας στις πολύ υψηλές ταχύτητες που μπορεί εύκολα να αναπτύξει η νέα Giulia GTA.

Δείτε ακόμη: Μοναδική και «φορτωμένη» Alfa Romeo Brera 2.4 JTD

Καινούργιο είναι και το σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο της Akrapovic που είναι ενσωματωμένο στον πίσω διαχύτη από ανθρακόνημα. Νέες είναι και οι 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου με το κεντρικό μπουλόνι, το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ένα σεντάν. Για την ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά φροντίζουν τα αυξημένα μετατρόχια κατά 50 χλστ. εμπρός και πίσω, τα νέα ελατήρια και αμορτισέρ.

Στην Giulia GTAm τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι διαφορετικά και σχεδιασμένα για να εξασφαλίζουν ένα τέλεια ισορροπημένο φορτίο δυνάμεων σε υψηλές ταχύτητες. Για την κίνηση φροντίζει ο αλουμινένιος κινητήρας 2.9 V6 BiTurbo με απόδοση 540 ίππων στην GTA, χάρη στις αλλαγές που έκαναν οι μηχανικοί της Alfa Romeo.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές των νέων Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Περνώντας στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν πολλές μοναδικές λεπτομέρειες, όπως είναι οι επενδύσεις από Alcantara στο ταμπλό, στις πόρτες, στο ντουλαπάκι του συνοδηγού και στα καθίσματα. Το Alcantara χρησιμοποιείται ακόμα πιο εκτεταμένα στην έκδοση GTAm, όπου έχει αφαιρεθεί το πίσω κάθισμα και υπάρχει μια ειδική υποδοχή για τα κράνη και τον πυροσβεστήρα, όπως στα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Το συνολικό βάρος στην Giulia GTA έχει μειωθεί κατά 100 ολόκληρα κιλά, χάρη στη χρήση ελαφριών υλικών, όπως είναι ανθρακόνημα στη μετάδοση κίνησης, στο καπό, στην οροφή, στον εμπρός προφυλακτήρα, στα εμπρός φτερά και στις προσθήκες των πίσω φτερών. Στη μείωση του βάρους συμβάλλουν και τα σπορ καθίσματα της Sabelt με τις ζώνες των 6 σημείων. Επιπλέον έχει γίνει χρήση αλουμινίου στον κινητήρα, στις πόρτες, στις αναρτήσεις και σε διάφορα ακόμα τμήματα, ενώ πολυανρθακική ρητίνη έχει χρησιμοποιηθεί στα πίσω παράθυρα. Το συνολικό βάρος της Giulia GTAm έχει πέσει στα 1.520 κιλά και σε συνδυασμό με τους 540 ίππους εξασφαλίζεται αναλογία 2,82 κιλών ανά ίππο. Η επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.

Δείτε ακόμη: Πόσες Alfa Romeo 4C πουλήθηκαν το 2019;

Η Alfa Romeo Giulia GTAm θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 αριθμημένα αντίτυπα, τα οποία σίγουρα θα… εξαφανιστούν γρήγορα.

Get it on Google Play Download on the App Store