Νέες Alfa Romeo Giulia/Stelvio QV 100th Anniversario

Η Alfa Romeo γιορτάζει 100 χρόνια Quadrifoglio Verde, παρουσιάζοντας τις επετειακές εκδόσεις των ανανεωμένων Giulia και Stelvio QV, οι οποίες ταυτόχρονα είναι και ισχυρότερες.

Οι κορυφαίες Alfa διακρίνονται για τα διαφορετικά φωτιστικά σώματα, που απαντώνται πλέον σε ολόκληρη τη γκάμα, ενώ οι 40th Anniversario κάνουν ακόμα πιο αισθητή την παρουσία τους χάρις στο Montreal Green χρώμα, που συνοδεύεται από ανθρακί ζάντες (19 ιντσών η Giulia, 21 η Stelvio). Αυτά, ωστόσο, τα βρίσκεις και στις κανονικές QV. Στις δυο που γιορτάζουν έναν αιώνα τετράφυλλου τριφυλιού για τη Μιλανέζικη φίρμα, εντοπίζεις επιπλέον χρυσαφί δαγκάνες πίσω από τους τροχούς και ίδιας απόχρωσης σήματα στα φτερά, εκεί όπου δεσπόζει το «1923-2023».

Εορταστική ατμόσφαιρα και στο εσωτερικό για τα 100 χρόνια Quadrifoglio Verde, μέσα από τις χρυσαφί ραφές των δερμάτινων επενδύσεων και το κεντητό συνδυασμό «100» – τετράφυλλου στο ταμπλό. Κατά τα λοιπά o ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών δεσπόζει μπροστά από τον οδηγό, έχοντας την οθόνη αφής των 8,8 ιντσών να φροντίζει για τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων και την εποπτεία του 2.9 V6 twinturbo.

Μιλώντας για τον κινητήρα των 100th Anniversario, οι μηχανικοί της Alfa Romeo έκαναν δώρο 10 ίππους συγκριτικά με τις απλές QV και έφτασαν την απόδοση στα 520 άλογα, διατηρώντας τη ροπή στα 600 Nm. Όφελος που αφορά τις αγορές της Ευρώπης και της Κίνας, καθώς στην Αμερική η ισχύς παραμένει στους 510 ίππους. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά δεν θα πρέπει να περιμένουμε μεγάλες διαφορές από των απλών Giulia/Stelvio QV. H πισωκίνητη Giulia των 510 ίππων θέλει 3,8 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και φτάνει μέχρι τα 307 χλμ./ώρα, την ώρα που η τετρακίνητη Stelvio χρειάζεται 0,2 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα (3,6 δλ.) και σταματά να επιταχύνει στα 283 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 100 κομμάτια ανά μοντέλο, με τις παραγγελίες να ανοίγουν προσεχώς και τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για το φθινόπωρο.

Get it on Google Play Download on the App Store