Νέο κορυφαίο Skoda Enyaq RS iV 299 PS

Η Skoda εμπλουτίζει την γκάμα RS των κορυφαίων της μοντέλων με την προσθήκη του Enyaq RS iV, που έρχεται να πάρει θέση δίπλα στο Enyaq Coupe iV RS και να τοποθετηθεί μαζί του στο άνω άκρο του Τσέχου κατασκευαστή.

Όπως το Coupe έτσι και το κανονικό Enyaq iV RS ξεχωρίζει από το στάνταρ Crystal Face (τη φωτιζόμενη μάσκα δηλαδή, με τα 131 LED και την οριζόντια λωρίδα) και το μαύρο πλαίσιο που το περιβάλλει, τους σπορ προφυλακτήρες, τις αεροδυναμικά σχεδιασμένες ζάντες των 20 ή 21 ιντσών, τα σήματα RS και το αποκλειστικό Mamba Green χρώμα. Αλλαγές που έχουν γίνει και βάσει αεροδυναμικής, εξασφαλίζοντας συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,265.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μπάκετ καθίσματα, οι επενδύσεις alcantara και οι πράσινες ραφές, που πλαισιώνονται από ανάλογο χρωματισμό στον ambient φωτισμό. Στο κέντρο του ταμπλό κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη των 13 ιντσών του συστήματος infotainment, ενώ στον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 5,3 ιντσών προβάλλονται οι βασικές ενδείξεις. Το προαιρετικό head-up display επαυξημένης πραγματικότητας απεικονίζονται στο παρμπρίζ πάρα πολλές πληροφορίες διευκολύνοντας τον οδηγό, δίχως όμως να τον κουράζουν ή να του περιορίζουν το οπτικό πεδίο.

Την κίνηση του Enyaq RS iV αναλαμβάνουν δυο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 299 ίππων και 460 Nm, που επιταχύνουν το τσεχικό crossover στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 6,5 δλ. και μέχρι τα 180 χλμ./ώρα, όπου περιορίζεται ηλεκτρονικά. Η μπαταρία των 82 kWh και η εξαιρετική αεροδυναμική παρέχουν μέγιστη αυτονομία άνω των 500 χλμ., ενώ χάρη στη δυνατότητα φόρτισης 135 kW μπορεί να πάει από το 10% στο 80% εντός 36 λεπτών, με τη χρήση ταχυφορτιστή.

Get it on Google Play Download on the App Store