Νέο Nissan Patrol Nismo με V8 5.6 λτ. και 434 ίππους

Η Nissan παρουσίασε την κορυφαία έκδοση του Patrol, που εκτός από το όνομα Nismo φέρει V8 κινητήρα 5.6 λίτρων, με απόδοση 434 ίππους και 560 Nm.

Για το διαχωρισμό του Nismo από τα υπόλοιπα Patrol φροντίζει ο εμπρός προφυλακτήρας με τις μεγάλες κάθετες εισαγωγές στο πλάι, η διαφορετική μάσκα και το splitter στο κάτω μέρος. Από εκεί συνεχίζουν οι πλαϊνές ποδιές, με το αεροδυναμικό πακέτο να ολοκληρώνεται στον πίσω προφυλακτήρα και τον διαχύτη (όλα σε συνδυασμό μαύρου-κόκκινου). Στο κέντρο του, μάλιστα, συναντάμε το τρίτο φως φρένων α λα Formula 1, ενώ δεν λείπει η ευμεγέθης αεροτομή οροφής. Οι 22άρες ζάντες, πάντα σε μαύρο-κόκκινο, ολοκληρώνουν το επιβλητικό και «αγωνιάρικο» παρουσιαστικό του κορυφαίο Patrol.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα και δίχρωμα μπάκετ καθίσματα, τα κεντημένα λογότυπα της Nismo στα προσκέφαλα, οι κόκκινες ραφές σε ταμπλό, τιμόνι, πόρτες, καθίσματα και λεβιέ, ενώ το «παρών» δίνουν τα αλουμινένια πεντάλ. Το ίδιο ισχύει για τα επικουρικά συστήματα (αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας, ενεργό cruise control, ανάγνωση τυφλών σημείων), αλλά και τις κλασικές λειτουργίες συνδεσιμότητας (Apple CarPlay και Android Auto).

Κάτω από το αμάξωμα, όπως είπαμε, συναντάμε έναν ατμοσφαιρικό V8 5.6 λίτρων, που παράγει 434 ίππους και 560 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ για τη διαχείρισή της φροντίζουν αμορτισέρ της Bilstein ρυθμισμένα ειδικά για τις ανάγκες του Patrol Nismo. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, ωστόσο το απλό Patrol 5.6 V8 των 405 ίππων θέλει 7,9 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και φτάνει μέχρι τα 210 χλμ./ώρα. Οπότε, βάσει λογικής, το Nismo θα είναι ακόμα ταχύτερο.

Το νέο Patrol Nismo σημαίνει τους εορτασμούς για τα 70α γενέθλια του μοντέλου, με το λανσάρισμά του να αφορά τις αγορές της Μέσης Ανατολής. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στα μέσα του Απρίλη, με αρχική τιμή 385.000 ντιράμ (89.379 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store