Νέο Suzuki Swace βασισμένο στο Corolla

Η Suzuki παρουσίασε το ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο της μοντέλο, ονόματι Swace, το οποίο έρχεται να αποτελέσει μπροστάρη των πωλήσεων της ιαπωνικής μάρκας στην Ευρώπη.

Όπως είναι πρόδηλο από τις φωτογραφίες, το αυτοκίνητο είναι ένα Toyota Corolla Touring Sports με τα σήματα της Suzuki. Το Swace είναι το δεύτερο μοντέλο που εξελίσσεται σε συνεργασία με τη φίρμα από το Αΐτσι, ακολουθώντας το Across – το οποίο με τη σειρά του, είναι ένα rebadged RAV4. Σε αντίθεση με το Across, που έχει κάποιες αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο της Toyota, το Swace είναι πανομοιότυπο με τη station wagon έκδοση του Corolla. To μήκος φτάνει τα 4.655 χλστ., το πλάτος τα 1.790 χλστ., το ύψος τα 1.460 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.700 χλστ. Το βάρος είναι στα 1.400-1.420 κιλά και ο χώρος αποσκευών φτάνει στα 596 λίτρα, αριθμοί ταυτόσημοι με του Toyota.

Δείτε ακόμα: Νέο Suzuki Across βασισμένο στο Toyota RAV4

Το εσωτερικό είναι επίσης ολόιδιο, με την οθόνη αφής των 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό να κεντρίζει τα βλέμματα. Οι δυνατότητες συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto είναι στάνταρ, ενώ τα επικουρικά συστήματα περιλαμβάνουν τα Simple-Intelligent Parking Assist (χειρισμός τιμονιού κατά το παρκάρισμα και οπτική/ηχητική καθοδήγηση) ,  Pre-Collision System (αυτόματο φρενάρισμα και οπτική/ηχητική ειδοποίηση), Lane Tracing Assist (διατήρηση λωρίδας), Road Sign Assist (ανάγνωση σήμανσης), Dynamic Radar Cruise Control (ενεργό cruise control), Blind Spot Monitor (ανίχνευση τυφλού σημείου) και Rear Crossing Traffic Alert, που ανιχνεύει διερχόμενα οχήματα όταν το Suzuki κινείται με την όπισθεν, όπως για παράδειγμα κατά την έξοδο από πάρκινγκ.

Κάτω από το καπό συναντάμε το υβριδικό σύνολο της Toyota, που αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης 1.8 λτ. ισχύος 98 ίππων και 142 Nm ροπής και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 72 ίππων και 163 Nm ροπής. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 122 ίππους και μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω κιβωτίου e-CVT, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 11,1 δλ. και τελική 180 χλμ./ώρα. Οι εκπομπές CO2 είναι στα 78-86 γρ./χλμ. βάσει NEDC και 99-115 γρ./χλμ. βάσει WLTP.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Toyota Corolla Sedan 1.8 λτ. Hybrid

Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον προσεχή χειμώνα.

Get it on Google Play Download on the App Store