Νέο Toyota Yaris Ativ σαν μίνι Corolla

H Toyota παρουσίασε τη μεγαλύτερη, τετράθυρη και εντελώς διαφορετική έκδοση του Yaris, που μοιράζεται τα ονόματα Ativ/Vios ανάλογα την αγορά και προορίζεται για αναπτυσσόμενες αγορές.

Το Yaris Ativ δεν κρύβει τη σχεδιαστική πηγή έμπνευσης, θυμίζοντας από κάθε άποψη μίνι Corolla! Στο μπροστινό μέρος δεσπόζει η μεγάλη εισαγωγή του προφυλακτήρα, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του, πλαισιωμένη από δυο επιθετικούς προβολείς. Το προφίλ είναι πιο μυώδες και πολυτελές από ποτέ, επωφελούμενο από τις βελτιωμένες αναλογίες και τους μεγαλύτερους τροχούς 16 ιντσών. Τέλος, το πίσω μέρος υιοθετεί μια πιο σπορ στάση με αιχμηρά φανάρια και πιο αεροδυναμική σιλουέτα, που φέρνει περισσότερο σε fastback. Η Toyota προσφέρει επίσης μια σειρά από σπορ στοιχεία στο προαιρετικό πακέτο Presto, περιλαμβανομένων splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές και αεροτομή πίσω.

Στο εσωτερικό της καμπίνας η σχεδίαση εμφανίζεται μοντέρνα και αρκετά μινιμαλιστική, με την απλότητα του ταμπλό να συνδυάζεται με την ψηφιακότητα που προσφέρουν ο πίνακας οργάνων των 7 ιντσών και η οθόνη αφής 9 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων.

Το νέο Toyota Yaris Ativ βασίζεται στη νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική της Daihatsu (DNGA), σε αντίθεση με το κανονικό Yaris που πατάει στην πλατφόρμα TNGA-B. Το μήκος του φτάνει τα 4.425 χλστ., το πλάτος τα 1.740 χλστ., το ύψος τα 1.480 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.620 χλστ., παρουσιάζοντας αύξηση σε κάθε διάσταση συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Ειδικά στο μεταξόνιο, η διαφορά φτάνει τα 70 χλστ. Κάτω από το καπό συναντάμε έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο Dual VVT-iE 1.2 λίτρων, που αποδίδει 94 ίππους και 110 Nm ροπής. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς αποκλειστικά μέσω κιβωτίου διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης Super CVT-i, προσφέροντας παράλληλα τρία προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Sport).

Το Yaris Ativ είναι ήδη διαθέσιμο στην Ταϊλάνδη, με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 539.000 μπατ (14.920 ευρώ) και 689.000 μπατ (19.000 ευρώ). Συγκριτικά, το μCorolla ξεκινά από τα 1.059.000 μπατ (29.320 ευρώ) στην Ταϊλάνδη. Η κυκλοφορία σε άλλες ασιατικές αγορές, όπου θα υιοθετήσει την ονομασία Vios, προγραμματίζεται για τους προσεχείς μήνες.

Get it on Google Play Download on the App Store