Μαγνητίζει το νέο μικρό SUV Nissan Magnite

Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού coupe crossover μοντέλου της Ariya, η Nissan αποκάλυψε και το νέο B-SUV Magnite. Η ονομασία του προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων magnetic (μαγνητικό) και ignite (ανάφλεξη), αντιπροσωπεύοντας τον σχεδιασμό που μαγνητίζει και την αρχή μιας νέας εποχής που η Nissan θέλει να φέρει στην Ινδία, όπου και αρχικά θα ξεκινήσει να διατίθεται.

Δείτε ακόμα: Πόσο κοστίζει το leasing ενός Nissan GT-R;

Το πρωτότυπο μοντέλο Nissan Magnite θα μπει στην παραγωγή εντός του έτους και αναμένεται να διατηρήσει το δυναμικό του σχεδιασμό. Εξωτερικά το νέο μικρό SUV είναι πολύ ελκυστικό και με σπορτίφ σχεδιασμό. Στο εμπρός τμήμα του κυριαρχεί η πολύ μεγάλη μάσκα, τα σχήματος «L» φώτα LED ημέρας, τα λεπτά φωτιστικά σώματα και το ανάγλυφο καπό. Έντονα νεύρα και «φουσκώματα» υπάρχουν στα πλαϊνά του, ενώ πίσω συνεχίζει ο αιχμηρός σχεδιασμός.

Δείτε ακόμα: Νέο ηλεκτρικό Nissan Ariya με έως 394 ίππους

Για το εσωτερικό του Magnite δεν δόθηκε από τη Nissan καμία εικόνα, ωστόσο αναμένεται να είναι και αυτό σύγχρονο και νεανικό. Τα μόνα στοιχεία που έγιναν γνωστά είναι ότι θα εξοπλίζεται με οθόνη αφής 8 ιντσών, με κάμερες 360 μοιρών, με αυτόματο κλιματισμό και με τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών.

Σύμφωνα με τοπικά ειδησεογραφικά μέσα της Ινδίας, το Nissan Magnite θα λανσαριστεί τον Ιανουάριο του 2021 (στην Ινδία) με δύο κινητήρες βενζίνης. Ο βασικός 3κύλινδρος και ατμοσφαιρικός του 1.0 λτ. θα έχει ισχύ 72 ίππων και θα συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο πιο ισχυρός 1.0 λτ. turbo θα αποδίδει 95 ίππους και η μετάδοση θα γίνεται με 5τάχυτο κιβώτιο ή CVT.

Δείτε ακόμα: Με επιρροές από 240Ζ και 300ZX το Nissan 400Z

Get it on Google Play Download on the App Store